Antena Meniu Search
x

Perioada de izolare redusă la 5 zile de CDC pentru cei cu Covid, dar asimptomatici. Companiile aeriene au făcut presiuni

Oficialii americani din domeniul sănătății au redus la jumătate timpul de izolare recomandat pentru persoanele confirmate cu Covid-19, dar asimptomatice. În loc 10 zile, vor sta cinci zile în carantină.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 13:11

Perioada de izolare redusă la 5 zile de CDC pentru cei cu Covid, dar asimptomatici. Companiile aeriene au făcut presiuni
Perioada de izolare redusă la 5 zile de CDC pentru cei cu Covid, dar asimptomatici. Companiile aeriene au făcut presiuni - Profimedia

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a anunţat că persoanele cu Covid, dar asimptomatice, vor sta 5 zile în izolare, în loc de 10, relatează BBC. În plus, în următoarele cinci zile trebuie să poarte masca în preajma celorlalți. Majoritatea infectărilor se produc cu două zile înainte de dezvoltarea simptomelor și în următoarele 3 zile după apariția simptomelor. Măsura va atenua perturbările cauzate de lipsa de personal din cauza infecțiilor.

Creșterea bruscă a cazurilor a fost alimentată de varianta Omicron, care este acum dominantă în SUA. Studiile preliminare sugerează că Omicron nu ar provoca forme severe de boală, dar este mai contagios decât alte variante. Numărul tot mai mare de persoane infectate și care trebuie să se izoleze a pus presiune pe numeroase industrii, inclusiv cea aviatică. Mii de zboruri au fost anulate în timpul sărbătorii de Crăciun. 

 11.500 de zboruri anulate

Aproximativ 11.500 de zboruri au fost anulate începând de vineri, ajunul Crăciunului. Liderii marilor companii aeriene americane s-au numărat printre cei care au solicitat schimbarea, mai ales că anulările de zboruri continuă marți pentru a patra zi consecutiv. 

Pe acelaşi subiect

CDC susține că noua recomandare este „motivată de știință”. În ultimele două zile la nivel național în SUA au fost confirmate peste 200.000 de infecții zilnice. Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a transmis că noul ghid de recomandări „echilibrează ceea ce știm despre răspândirea virusului și protecția oferită de vaccinare și doza booster. Aceste actualizări asigură că oamenii își pot continua în siguranță viața de zi cu zi”. 

Cel mai important expert american în boli infecțioase, Anthony Fauci, a spus că decizia le va permite oamenilor să se întoarcă la muncă mai repede, considerând-o „foarte prudentă” și o „alegere bună”. Nu a existat nicio recomandare peste testele rapide făcute la domiciliu înainte de sfârșitul perioadelor de izolare. Mulți experți susțin că astfel de teste ajută să aflăm dacă oamenii continuă să răspândească virusul.

Doctorul Michael Mina, profesor asistent la Harvard, a numit „nesăbuită” lipsa unei astfel de recomandări . „Nu vreau să stau lângă cineva care a devenit pozitiv acum 5 zile și nu a fost testat [negativ]”, a spus el pe Twitter.

În Anglia, oamenilor li se cere acum să se izoleze timp de șapte zile, în loc de zece, fiind necesare două teste negative pentru a pune capăt autoizolării - primul nu mai devreme de ziua a șasea de izolare și al doilea 24 de ore mai târziu. În România, cei depistați cu Covid trebuie să stea în izolare 14 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Perioada de izolare redusă la 5 zile de CDC pentru cei cu Covid, dar asimptomatici. Companiile aeriene au făcut presiuni