Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pregătiri pentru o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina. Kievul se aşteaptă la "rezultate concrete". Perspectiva Kremlinului

O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina va avea loc în zilele următoare. Delegaţia de la Kiev se aşteaptă să ”obţină rezultate concrete” în discuţiile cu oficialii de la Kremlin, a afirmat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, conform CNN. De asemenea, Leonid Sluţki, membru al delegaţiei ruse de negocieri, a declarat că există ”progrese semnificative” în negocierile cu Ucraina, potrivit agenţiei de presă RIA.

de Redactia Observator

la 13.03.2022 , 18:48

Pregătiri pentru o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina
Pregătiri pentru o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina - Profimedia

Într-un videoclip postat pe Twitter, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a afirmat că Rusia ”devine mult mai receptivă la poziţia ucraineană” şi ”a început să discute într-un mod constructiv””Propunerile noastre sunt pe masă. Sunt foarte dure. Printre acestea, retragerea trupelor, încetarea focului. Nu vom renunţa la niciun punct, din principiu”, a subliniat Podoliak.

Negocieri Rusia - Ucraina. Solicitările delegaţiei de la Kiev

”Să clarificăm lucrurile. În cadrul negocierilor, FR (Federaţia Rusă) nu dă ultimatumuri, ci ascultă cu atenţie propunerile noastre. Ucraina nu va renunţa la niciuna dintre poziţii. Cererile noastre sunt - sfârşitul războiului şi retragerea trupelor FR. Văd că există înţelegere şi un dialog”, a mai menţionat el, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Rusia observă "progrese semnificative" în discuţiile cu Ucraina

De asemenea, Leonid Sluţki, membru al delegaţiei ruse în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina, a salutat ”progresele semnificative” înregistrate de la începutul negocierilor, relatează agenţia de presă rusă RIA.

”Dacă putem să comparăm poziţiile Rusiei şi Ucrainei în negocierile de la început şi în prezent, putem observa progrese semnificative”, a spus delegatul de la Kremlin, adăugând că se aşteaptă ca ”progresele să se concretizeze într-o poziţie unificată a ambelor delegaţii şi într-un document care să fie semnat”.

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Luptele din Ucraina au ajuns în cea de-a optsprezecea zi. Kievul va cădea în mâinile rușilor doar dacă este complet distrus, spune președintele Volodimir Zelenski, în timp ce Moscova avertizează că transporturile de arme din vest către Ucraina ar putea fi atacate.

Sirenele de alarmă aeriană au sunat din nou, în zorii zilei, în aproape toate oraşele importante ale Ucrainei. Situația din Harkov, Sumî, Nikolaev și Donbass rămâne cea mai dificilă. Forțele lui Vladimir Putin au asediat Mariupol și îl distrug din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Între timp, SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii lor au anunţat un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei. Într-o nouă convorbire telefonică, liderii Franţei şi Germaniei au încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să ordone încetarea focului, dar tentativa lor a eșuat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Pregătiri pentru o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina. Kievul se aşteaptă la "rezultate concrete". Perspectiva Kremlinului