Antena Meniu Search
x

Președintele american Joe Biden a anunțat o reformă pentru a limita vânzările de arme în SUA

La trei ani de la atacul armat dintr-un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia au murit 14 elevi și trei profesori, președintele american Joe Bidenc ere Congresului să adopte o reformă pentru a limita vânzarea și circulația armelor, inclusiv interzicerea armelor de asalt.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 15.02.2021, 08:00

Joe Biden, președintele SUA
Joe Biden, președintele SUA - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

„Pe întreg teritoriul SUA, părinții, copiii, frații și prietenii noștri au cunoscut durerea pierderii unei persoane dragi din cauza armelor”, a declarat, duminică, Joe Biden. "Această administraţie nu va aştepta următorul atac armat în masă". 

În 2018, 17 persoane de la liceul Marjory Stoneman Douglas au fost ucise în urma unui atac armat pus la cale de un fost elev, în vârstă de 19 ani. Nikolas Cruz fusese exmatriculat în 2017 din cauza unor "motive disciplinare". Adolescentul a putut să-și cumpere legal o armă de atac semiautomată, în ciuda unor probleme psihiatrice. 

Dreptul de a deține arme de foc este prevăzut în cel de-al Doilea Amendament al Constituției SUA, fiind apărat cu fermitate de mulți conservatori, inclusiv de fostul președinte Donald Trump, scrie BBC.

Președintele Biden a cerut, de asemenea, introducerea verificărilor de fond pentru toate vânzările de arme și încetarea imunității pentru producătorii de arme.

"Le datorăm o schimbare tuturor celor pe care i-am pierdut și tuturor celor afectați de aceste pierderi", a transmis Biden. "Acum este timpul să acționăm".

Într-o declarație separată, președintele Reprezentanților, Nancy Pelosi, a transmis că Congresul va relua legislația privind verificarea antecedentelor, măsură eliminată în timpul mandatului republicanului Donald Trump.

„Acum, lucrând cu Senatul Democrat și cu Administrația Biden-Harris, vom promulga aceste reforme care salvează viețile și vom realiza progresul pe care comunitatea Parkland și poporul american îl merită și îl cer”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Președintele american Joe Biden a anunțat o reformă pentru a limita vânzările de arme în SUA