Antena Meniu Search
x

Preşedintele Ucrainei transmite un nou mesaj din centrul Kievului: "Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara!"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un mesaj pe reţelele de socializare din centrul oraşului Kiev, în care dezminte zvonurile conform cărora ar fi cerut armatei să se predea în faţa trupelor ruse.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 10:18

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski transmite un nou mesaj din centrul Kievului - Profimedia

Zelenski a transmis un mesaj video, sâmbătă dimineaţa, pe Twitter, prin care transmite încredere, putere, şi cere oamenilor să nu creadă ştirile false. Cei care îi comentează postarea remarcă oboseala de pe chipul președintelui ucrainean și îi spun că este „cel mai bun președinte din lume”.

"Sunt multe informaţii false în mediul online care spun că am cerut armatei să se predea şi că este o evacuare. Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara", a afirmat Zelenski.

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat să plece, a scris The Guardian. Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conștient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Într-o postare pe Twitter, el a afirmat că a discutat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, sâmbătă dimineaţă, iar acesta i-a transmis că arme şi echipamente sunt în drum spre Ucraina. "Coaliţia antirăzboi funcţionează", a scris Zelenski, potrivit news.ro

Emmanuel Macron: Războiul în Ucraina va dura şi trebuie să ne pregătim

Războiul în Ucraina "va dura" şi "trebuie să ne pregătim", a avertizat sâmbătă preşedintele francez Emmanuel Macron, precizând că guvernul pregăteşte "un plan de rezilienţă" pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize, scrie AFP.

"Războiul a revenit în Europa (...). Dacă trebuia să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă aceasta este că războiul va dura" şi "nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă", a declarat el responsabililor agricoli la inaugurarea Salonului Internaţional de Agricultură de la Paris. "Într-un anumit fel, vor exista consecinţe în exporturile noastre pentru sectoarele mari", precum cele de vin, cereale şi hrana animalelor, a estimat preşedintele francez.  "Suntem pe cale de a pune la punct un plan de rezilienţă, mai întâi de a ne asigura contribuţiile pentru sectoarele noastre, apoi de a construi bariere în termeni din punct de vedere al costurilor". 

Război Rusia - Ucraina, ziua 3

Pe 24 februarie 2022, Rusia a declanșat războiul în Ucraina, după ce Vladimir Putin a ordonat joi dimineață armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas. Lupte grele s-au dat în suburbii şi chiar pe străzile oraşului. Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone ale capitalei.

Preşedintele Zelensky a rămas la Kiev, împreună cu guvernul, pentru a conduce apărarea oraşului, dar recunoaşte că situaţia este critică. Sâmbătă dimineața, acesta a transmis că poporul ucrainean "nu va depune armele". Liderul de la Kiev s-a pronunţat pentru negocieri cu Rusia, pentru a opri vărsarea de sânge, dar nu au căzut de acord asupra locului discuţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Ucrainei transmite un nou mesaj din centrul Kievului: "Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara!"