Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a fost sancționat direct de UE, SUA, UK și Canada. Replica Moscovei

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat, vineri, că sancţiunile împotriva celor doi lideri ruşi, Vladimir Putin şi Serghei Lavrov, au fost aprobate. Cei doi lideri au conturile îngheţate, dar nu li s-a impus şi o interdicţie de călătorie, relatează BBC. Astfel, liderul de la Kremlin a fost sancționat de Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada, care a anunțat că se alătură și ea.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 00:07

președintele Rusiei Vladimir Putin
Vladimir Putin şi Serghei Lavrov, sancționați de UE, SUA și UK. Moscova: "O demonstraţie a neputinţei absolute" - HEPTA

"Permiteţi-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancţionaţi de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukaşenko din Belarus, iar acum, Putin din Rusia", a precizat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

BBC interpretează că este vorba despre o îngheţare a activelor şi nu despre o interdicţie de călătorie, scrie news.ro.

Reacția Moscovei, după sancționarea lui Vladimir Putin și a lui Serghei Lavrov

"Sancţiunile împotriva preşedintelui şi ministrului de externe al ţării sunt un exemplu şi o demonstraţie a neputinţei absolute a propriei voastre politici externe", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova, pentru televiziunea rusă.

Pe acelaşi subiect

Statele Unite, ca şi Marea Britanie şi Uniunea Europeană, îi vor sancţiona pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pe ministrul său de externe Serghei Lavrov, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, fără a oferi detalii. O interdicţie de călătorie în Statele Unite va face "parte" din sancţiunile americanilor împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi a ministrului său de externe Serghei Lavrov.

Sancțiunile UE pentru Putin, chiar înainte de bătălia pentru Kiev

Războiul Rusia - Ucraina e într-o fază critică. Potrivit autorităţilor ucrainene, aproape 3.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi, o informaţie negată de Moscova. Capitala Kiev a fost atacată cu rachete balistice, a declarat un consilier al Guvernului ucrainean, iar primarul oraşului a anunţat explozii lângă centrala electrică din Kiev.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a fost de părere că el este ţinta numărul 1 şi a acuzat comunitatea internaţională că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara. NATO, între timp, a activat Forţa de reacţie pentru a riposta la orice situaţie de "urgenţă" şi a cerut Rusiei să înceteze "imediat" operaţiunea militară din Ucraina.

De asemenea, Uniunea Europeană a fost de acord să îi adauge pe Vladimir Putin şi pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov pe lista persoanelor sancţionate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a fost sancționat direct de UE, SUA, UK și Canada. Replica Moscovei