Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima reacţie a lui Joe Biden după ce Ucraina a invadat Rusia: "Creează o adevărată dilemă pentru Putin. Asta este tot ce voi spune"

Război în Ucraina. Președintele american Joe Biden a declarat marţi seară că a fost informat la fiecare patru - cinci ore în ultimele șase - opt zile despre acțiunile Ucrainei în Rusia. "Creează o adevărată dilemă pentru Putin", a fost prima reacţie a liderului american. Potrivit acestuia SUA sunt în contact constant cu ucrainenii. El a refuzat să ofere alte detalii: "Asta este tot ce voi spune despre asta cât timp este în desfăşurare". 

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 11:28

Prima reacţie a lui Joe Biden după ce Ucraina a invadat Rusia Creează o adevărată dilemă pentru Putin
Prima reacţie a lui Joe Biden după ce Ucraina a invadat Rusia Creează o adevărată dilemă pentru Putin - Profimedia

Ofensiva ucraineană în Rusia "creează o adevărată dilemă pentru (preşedintele rus Vladimir) Putin", a apreciat marţi preşedintele american Joe Biden, vorbind pentru prima dată public pe acest subiect.

Biden: Ofensiva ucraineană creează o adevărată dilemă pentru Putin

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a declarat că SUA nu au fost notificate în prealabil cu privire la operațiunea de invadare a Kurskului și nu au avut nicio implicare, în ciuda faptului că oficialii ruși au sugerat că susținătorii occidentali ai Ucrainei au ştiut.

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele american, aflat la New Orleans (Louisiana), a indicat că ţine legătura cu echipa sa "la fiecare patru sau cinci ore de şase opt zile" pe acest subiect şi a dat asigurări că Statele Unite ale Americii, primul susţinător militar al Kievului, sunt "în comunicare constantă cu ucrainenii".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut marţi că armata ucraineană a preluat controlul asupra a 74 de localităţi pe teritoriul rus în urma ofensivei-fulger lansate cu o săptămână în urmă în provincia rusă de graniţă Kursk ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă. Tot potrivit preşedintelui Zelenski, trupele ucrainene au înaintat în ultimele 24 de ore între 1 şi 3 km în interiorul provinciei ruse Kursk. 

Autorităţile ruse au recunoscut la rândul lor, luni, pierderea a 28 de localităţi şi câştiguri teritoriale ucrainene ce se întind pe o zonă de 40 de kilometri lăţime şi 12 kilometri profunzime, adică în jur de 480 km pătraţi. 

De partea ei, Ucraina a susţinut luni seară că avea controlul asupra a 1.000 km pătraţi de teritoriu rus, mai mult decât dublu faţă de estimarea guvernatorului din Kursk. Think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a evaluat la circa 800 de km pătraţi acest teritoriu, evaluare făcută pe baza locaţiilor unde au fost semnalate incursiuni ale trupelor ucrainene.

Potrivit bloggerilor militari ruşi, armata ucraineană acţionează dispersat cu unităţi mobile de sabotaj dificil de localizat şi care pot provoca haos în rândul unităţilor ruse trimise ca întăriri. În urma ofensivei ucrainene, Rusia a anunţat evacuarea a circa 200.000 de persoane, pe lângă cele din provincia Kursk evacuări fiind iniţiate şi din provincia învecinată Belgorod, ameninţată de asemenea de incursiunile ucrainene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Ştiri externe » Prima reacţie a lui Joe Biden după ce Ucraina a invadat Rusia: "Creează o adevărată dilemă pentru Putin. Asta este tot ce voi spune"