Antena Meniu Search
x

Răspunsul Rusiei: Şase bombardiere au lansat 30 de rachete asupra Ucrainei. Surpriză pentru armata lui Putin

Războiul din Ucraina, ziua 337. Ucraina şi-a activat joi dimineaţă apărarea antiaeriană după ce rușii au tras cu peste 30 de rachete, relatează CNN citând armata de la Kiev. Atacurile vin după ce Statele Unite și Germania au declarat miercuri că vor trimite tancuri de luptă în Ucraina.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 11:18

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât joi dimineață un număr nespecificat de rachete rusești. Sirenele de raid aerian au răsunat în toată țara, fiind declanşate întreruperi de urgență ale curentului electric în mai multe regiuni. "Apărarea antiaeriană ucraineană lucrează pentru a intercepta atacurile rusești după ce forțele Moscovei au tras joi dimineață peste 30 de rachete asupra Ucrainei", a anunțat Forțele Aeriene Ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Yurii Ihnat, a declarat la televiziunea ucraineană că aproximativ șase avioane rusești Tu-95 "au decolat din regiunea Murmansk a Rusiei și au lansat rachete". "Ne așteptăm la peste 30 de rachete, care au început deja să apară în diferite regiuni", a spus Ihnat, adăugând că apărarea antiaeriană ucraineană lucrează pentru a intercepta atacurile.

Unele rachete au lovit regiunea Vinnîțea din centrul Ucrainei, a declarat guvernatorul Serhii Borzov pe Telegram, dar nu au fost raportate victime. Șeful administrației militare a orașului Kiev, Serhii Popko, a declarat pe Telegram că peste 15 rachete de croazieră au fost lansate "în direcția Kievului" și toate au fost doborâte. Separat, Comandamentul Forțelor Aeriene a declarat că apărarea a doborât 24 de drone de atac trimise de Rusia peste noapte, miercuri spre joi. 

Surpriză pentru armata lui Putin: americanii trimit tancurile Abrams mai repede

Pe acelaşi subiect

Președintele american Joe Biden a declarat că SUA intenționează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, după ce Germania a confirmat că va livra Kievului 14 tancuri Leopard 2 din stocurile propriila Kiev. O veste proastă pentru Putin: Pentagonul ar putea trimite mai repede tancurile americane în Ucraina. Ar putea dura "săptămâni, nu luni" aşa cum a fost raportat iniţial pentru a finaliza planul de antrenament și a-l pune în funcțiune, a spus Casa Albă.

Ambasadorul Rusiei în Germania a declarat că decizia Berlinului duce conflictul "la un nou nivel de confruntare".

Alertă de raid aerian în toată Ucraina

Alerte de raid aerian au fost declanşate joi dimineaţă în cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei, autorităţile regionale avertizând asupra unui posibil atac cu rachete, relatează Reuters. Compania de electricitate DTEK a anunţat că a procedat la întreruperea de urgenţă a energiei electrice în capitala Kiev, în regiunea Kievului, precum şi în regiunile Odesa şi Dnipropetrovsk din cauza existenţei unui pericol de atac de rachete.

Aceasta este o măsură preventivă menită să împiedice deteriorarea semnificativă a infrastructurii energetice în cazul în care rachetele inamice vor ajunge la ţintă, notează Unian.. Comandamentului Grupului de operaţiuni Sud al armatei ucrainene a raportat o intensificare a activităţii aviaţiei ruse, în timp ce în Marea Neagră se află trei nave în larg cu o capacitate totală de 20 de rachete.

Ucrainenii au fost îndemnaţi de autorităţi să nu ignore semnalele de alertă aeriană şi să se ascundă în adăposturi. "Chiar acum ar putea avea loc un nou posibil atac masiv cu rachete. Asistăm la o intensificare a activităţii aviaţiei strategice a inamicului din direcţia Mării Caspice", a avertizat purtătoarea de cuvânt a Grupului de operaţiuni Sud, Natalia Gumeniuk, în cursul telemaratonului matinal, conform Unian.

Forţele ruse au lansat în noaptea de miercuri spre joi un atac masiv cu drone kamikaze asupra Ucrainei, vizând în special capitala Kiev şi regiunile din centrul ţării, a indicat armata ucraineană, potrivit celor două agenţii de presă. Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât toate cele 24 de drone, a indicat comandamentul militar al armatei în buletinul său informativ de dimineaţă. "Există un pericol major de continuare a atacurilor aeriene şi cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei", avertizează armata. Administraţia regională din Kiev a indicat că 15 din cele 24 de drone au fost doborâte în jurul capitalei ucrainene şi că nu au existat pagube.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Răspunsul Rusiei: Şase bombardiere au lansat 30 de rachete asupra Ucrainei. Surpriză pentru armata lui Putin