Antena Meniu Search
x
LIVE

SUA au anunţat că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams. Reacţia lui Zelenski

Statele Unite au anunţat miercuri că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, peste câteva luni, la scurt timp după ce Germania a făcut un anunţ similar privind tancurile sale Leopard, relatează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că anunţul este "un pas important pe calea spre victorie". 

De Redactia Observator la 25.01.2023, 20:43
SUA au anunţat că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams. Reacţia lui Zelenski
SUA au anunţat că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams. Reacţia lui Zelenski - Profimedia Images/Arhivă

Preşedintele american Joe Biden a anunţat decizia în remarci la Casa Albă, adăugând că tancurile sunt necesare pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi "îmbunătăţească abilitatea de manevră pe teren deschis".

El a mulţumit totodată Germaniei pentru decizia sa de a livra Ucrainei tancuri Leopard 2.

"Rusia se aştepta la o ruptură", a mai spus Biden, referindu-se la SUA şi aliaţii lor europeni. "Dar suntem uniţi complet, total şi strâns", a asigurat liderul de la Casa Albă.

Totuşi, oficiali americani au declarat presei că vor trece luni, nu săptămâni, până când tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina şi au descris această decizie a Washingtonului ca fiind mai degrabă un ajutor militar pe termen lung.

Pe acelaşi subiect

Reacţia lui Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că anunţul SUA privind livrarea a 31 de tancuri Abrams 31 ţării sale este "un pas important pe calea spre victorie", transmit Reuters şi AFP.

Volodimir Zelenski a adăugat într-un mesaj pe Twitter că "astăzi lumea liberă este mai unită ca oricând pentru un scop comun", pe care l-a descris ca fiind eliberarea Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » SUA au anunţat că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams. Reacţia lui Zelenski