Antena Meniu Search
x

Ucraina acuză Rusia că ar fi ucis cel puțin 2.000 de civili în timpul invaziei: "În fiecare oră mor copii, femei şi membri ai forţele de apărare"

Războiul din Ucraina a ajuns în a șaptea zi. Peste 2.000 de civili au fost ucişi şi sute de structuri au fost distruse, inclusiv instalaţii de transport, spitale, grădiniţe şi locuinţe, în timpul invaziei ruse din Ucraina, a informat miercuri Serviciul de Urgenţă ucrainean, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 15:52

Ucraina acuză Rusia că ar fi ucis cel puțin 2.000 de civili până acum: "În fiecare oră mor copii, femei şi membri ai forţele de apărare"
- Profimedia

"În fiecare oră mor copii, femei şi membri ai forţele de apărare", a anunţat un reprezentant al serviciului citat, într-o declaraţie.

Pe de altă parte, primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a anunţat că în oraş s-au înregistrat numeroase victime în ultimele 14 ore de atac fără încetare al forţelor ruse. Boicenko a acuzat forţele ruse că "împiedică activ evacuarea civililor".

Edilul a mai spus că oraşul a rămas fără alimentarea cu apă.

Război Rusia - Ucraina, ziua 7

Pe acelaşi subiect

Rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene, în ciuda condamnării internaționale și a sancțiunilor dure. Sute de persoane au fost ucise, în urma atacurilor aeriene care sunt din ce în ce mai intense. Marți, orașul Harkov a fost bombardat masiv, iar o bază militară aflată la 15 kilometri de graniţa cu România a fost vizată de un atac cu rachete. Rusia a atacat un turn de televiziune din Kiev, în timp ce un convoi uriaș de blindate continuă să avanseze spre capitala ucraineană. În discursul său de la Washington, președintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin este "singurul vinovat" pentru invazia din Ucraina și a promis că liderul rus "va plăti un preț ridicat pe termen lung". Astăzi, în a șaptea zi de război, Ucraina și Rusia reiau negocierile de pace.

"Tot ce îmi doresc acum este să mă sinucid". Soldaţii ruşi, demoralizaţi şi îngroziţi

Soldații ruși care iau parte la invazia Ucrainei sunt într-o "dezordine completă", potrivit înregistrărilor vocale obținute de o companie britanică de informații.

Mesajele radio interceptate indică faptul că trupele refuză să se supună ordinelor comandamentului central de a bombarda orașele ucrainene și se plâng că rămân fără provizii de alimente și combustibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina acuză Rusia că ar fi ucis cel puțin 2.000 de civili în timpul invaziei: "În fiecare oră mor copii, femei şi membri ai forţele de apărare"