Antena Meniu Search
x

Regizor, scenarist și actor, americanul Dennis Berry s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani

Regizorul, scenaristul şi actorul american Dennis Berry, care a fost soţul actriţelor-simbol din "Noul Val", Jean Seberg și Anna Karina, a murit sâmbătă, la vârsta de 76 de ani.

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 17:19

Regizorul Dennis Berry
Actorul avea 76 de ani și locuia la Paris - Profimedia

„Regizorul Dennis Berry a murit la Paris pe 12 iunie la ora 9.45, înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, a plecat să o găsească pe Anna Karina, care a murit în 2019", a spus agentul său Ouarda Benlaala.

Născut în Statele Unite, Dennis Berry locuia la Paris încă din anii 1970. În 1972 s-a căsătorit cu actrița americană Jean Seberg, eleva de care Jean-Paul Belmondo s-a îndrăgostit în „Breathless”, film în regia lui Jean-Luc Godard din anul 1960. Actrița a murit în anul 1979, însă la acea vreme cuplul era deja divorțat

Anna Karina, a doua mare dragoste a regizorului

În 1982, el se căsătoreşte cu daneza Anna Karina, care a jucat în mai multe filme în regia lui Jean-Luc Godard, între care "Pierrot Le Fou". A fost a patra căsătorie pentru Karina şi ultima. În 2018, ea spunea jurnaliștilor, un pic neîncrezătoare, "sunt căsătorită de 40 de ani cu acelaşi bărbat", într-un interviu pentru Agentia France-Presse.  

Dennis Berry, fiul lui John Berry, regizor şi el, a avut mici roluri alături de staruri precum Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo (în "Borsalino") şi chiar cu Johnny Hallyday sau alți regizori precum Jules Dassin, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Carlo Lizzani, Jacques Deray sau André Téchiné.

Ca regizor, el a semnat în 1975 "Le Grand Délire", primul său film, alături de Jean Seberg şi Isabelle Huppert. În 2017, el îi dedică un documentar soţiei sale: "Anna Karina, souviens-toi" (Anna Karina, amintește-ți". Ultimul lui film pe care l-a regizat, "Sauvages", a fost lansat în 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Regizor, scenarist și actor, americanul Dennis Berry s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani