Antena Meniu Search
x

Romania, pe piscurile Africii! Cativa alpinisti romani au descoperit trasee noi pe unul dintre cei mai inalti munti din Uganda

Cativa alpinisti romani au pus tara noastra pe harta Africii. Au urcat pe unul dintre cei mai inalti munti din Uganda si au descoperit doua trasee noi de escalada.

Vezi și

David Neacsu e obisnuit sa cucereasca varfuri. E primul roman care a escaladat Everestul. In Africa, a plecat alaturi de cinci alpinisti, cu un scop precis. Ghetarul care strajuieste muntele Ruwenzori din Uganda se topeste incet, iar piscurile devenisera aproape imposibil de escaladat pe vechile rute.

“Dezghetandu-se ghetarul, se nasc noi rute. O ruta noua inseamna un traseu in premiera. Un drum pe care nu s-a mai urcat niciodata, de la facerea lumii pana acum. Asta am facut noi”, spune romanul.

Timp de zece zile, cat a durat, expeditia n-a fost lipsita de peripetii. “Am ajuns la 4130 de metri, greu, am simtit diferenta de altitudine.ma doare capul putin, am o stare de somnolenta. Din punct de vedere psihic cobori la baza simturilor tale. Si vezi cat de greu este. Intotdeauna ti-e foame, ti-e frig si de fiecare data te gandesti in subconstientul tau ca ai vrea sa renunti. Exista un prag, ‘zidul’ il numim noi cumva, daca depasesti acel moment vei descoperi noi surse de energie si ca poti depasi multe limite”,  mai povesteste acesta.

Cei sase alpinisti romani si-au depasit limitele si s-au intors victoriosi acasa. Au cartografiat doua noi rute, pe care le vor folosi de acum toti alpinistii. Traseele au nume romanesti: Romania si Bucuresti. Asa vor fi cunoscute de acum de toti alpinistii care urca pe muntele african.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Romania, pe piscurile Africii! Cativa alpinisti romani au descoperit trasee noi pe unul dintre cei mai inalti munti din Uganda