Antena Meniu Search
x

Rusia anunţă că a cucerit peste 400 de km pătraţi din Ucraina în ultimele 3 luni. Şoigu: Ucraina a pierdut peste 80.000 de militari

Război în Ucraina. Ministrul rus al Apărării a anunţat marţi că Rusia a cucerit peste 400 de km pătraţi de teritoriu în Ucraina de la începutul acestui an. Experţii Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) au evaluat luni că forţele ruse au capturat o suprafaţă de 505 kilometri pătraţi de la începutul operaţiunilor ofensive în octombrie 2023, adică în ultimele şase luni. 

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 15:45

Rusia anunţă că a cucerit peste 400 de km pătraţi din Ucraina în ultimele 3 luni: Continuăm să-i împingem pe ucraineni spre vest
Rusia anunţă că a cucerit peste 400 de km pătraţi din Ucraina în ultimele 3 luni: Continuăm să-i împingem pe ucraineni spre vest - Profimedia

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a revendicat marţi cucerirea a peste 400 de kilometri pătraţi de teritoriu în Ucraina de la începutul acestui an. Trupele ruse au reuşit să preia iniţiativa în faţa soldaţilor ucraineni lipsiţi de muniţie, constată AFP. 

"În total, de la începutul anului, 403 km2 de teritoriu din noile regiuni ale Federaţiei Ruse au trecut sub controlul nostru", a declarat Şoigu în cadrul unei reuniuni militare, potrivit unui comunicat al ministerului său.

El a adăugat că soldaţii ruşi continuă să "împingă unităţile ucrainene către vest".

Şoigu: Ucraina a pierdut peste 80.000 de militari în ultimele 3 luni 

Pe acelaşi subiect

Potrivit lui Şoigu, în ultima lună ruşii au ocupat localităţile Nevelske, Orlovka, Tonenke şi Krasnoye din regiunea Doneţk şi satul Mirnoye din regiunea Zaporojie.

De la începutul anului, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 80.000 de militari mai susţine Şoigu.

Ministrul rus a mai acuzat Kievul că încearcă să ducă războiul pe teritoriul Rusiei prin "terorism" pentru a convinge Occidentul că poate rezista Forțelor Armate Ruse.

Şoigu a mai spus că uzina din Zelenodolsk,Tatarstan, va transfera 3 nave Marinei Ruse până în 2025.

Rusia a revendicat anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Herson, Doneţk şi Zaporojie, pe care nu le controlează totuşi decât parţial, aminteşte AFP. 

În ultimele luni, armata rusă a afirmat că a cucerit mai multe sate şi mai ales oraşul Avdiivka, din est, una din redutele ucrainene din ultimii ani. Ucrainenii susţin că ruşii au suferit pierderi uriaşe. 

Soldaţii ruşi nu au obţinut victorii majore, vaste zone ale frontului rămânând blocate, dar par să fi profitat de pe urma dificultăţilor Kievului, care se confruntă cu lipsă de muniţii, probleme de recrutare şi slăbirea ajutorului occidental.

Săptămâna trecută, Institutul american pentru studiul războiului (ISW) a estimat că Rusia a cucerit din octombrie anul trecut o suprafaţă totală de 505 kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rusia anunţă că a cucerit peste 400 de km pătraţi din Ucraina în ultimele 3 luni. Şoigu: Ucraina a pierdut peste 80.000 de militari