Antena Meniu Search
x

Rușii "depășiţi" numeric cu 8-1 în contraofensiva din Harkov. Kremlin: Putin știe care este situația de pe front

Forțele ucrainene i-au depășit numeric pe ruși cu opt la unu în contraofensiva din regiunea Harkov, a declarat un oficialul de ocupație rusă Vitali Ganchev, relatează BBC. Kremlinul susține că Putin știe care este situația de pe front.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 16:00

tancuri ale Armatei Ucrainei în Harkov
Rușii "depășiţi" numeric cu 8-1 în contraofensiva din Harkov. Kremlin: Putin știe care este situația de pe front - Anadolu Agency via Getty Images

Vitali Ganchev a declarat la televiziunea rusă că armata Ucrainei a cucerit mai multe localităţi din nordul ţării și a ajuns până la granița cu Rusia.

Ucraina a anunţat că a recucerit peste 3.000 de km pătrați de teritoriu în luna septembrie

Armata ucraineană a declarat că a avansat în 20 de localităţi numai în ultimele 24 de ore, în contraofensiva din Harkov. În plus, forțele sale au preluat controlul asupra a aproximativ 500 km pătrați din regiunea de sud a țării  - Herson.

Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine că succesele armatei ucrainene vor avea "implicații semnificative" asupra întregului plan operaţional al Rusiei.

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu s-a aratăt descurajat, spunând că operațiunile din Ucraina vor continua "până când toate obiectivele stabilite inițial" vor fi îndeplinite.

Dmitri Peskov a transmis şi că președintele Vladimir Putin este în permanență la curent cu cele mai recente evoluții, după ce liderul cecen Ramzan Kadîrov a criticat armata rusă şi a sugerat că Putin nu știe care e situația războiului din Ucraina: "Voi fi forțat să-i explic realitatea de pe teren".

Bombardamentele rusești au întrerupt din nou alimentarea cu energie electrică și apă în Harkov

Rusia a spus că forțele sale efectuează atacuri în zonele cucerite recent de Ucraina, inclusiv la Izium și Kupiansk, în care ucrainenii au intrat sămbătă. Rusia a confirmat retragerea forțelor sale din ambele orașe, pentru "regrupare".

Rusia a fost acuzată că atacă infrastructura civilă pentru a se răzbuna pe eșecurile de pe câmpul de luptă. Un val de atacuri cu rachetă a cauzat duminică pene de curent la scară largă în regiune şi întreruperea apei curente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rușii "depășiţi" numeric cu 8-1 în contraofensiva din Harkov. Kremlin: Putin știe care este situația de pe front