Antena Meniu Search
x

Video Tactica prin care armata lui Zelenski a reuşit să recucerească o suprafaţă mai mare decât au ocupat ruşii în ultimele 5 luni

Azi se împlinesc 200 de zile de când Rusia a invadat Ucraina, iar Zelenski se laudă cu o contra-ofensivă de succes. A eliberat peste 2.000 de kilometri pătraţi ocupaţi de ruşi. În regiunea Harkov, armata ucraineană mai are 50 de kilometri şi trimite atacatorii la ei acasă, peste graniţă. Ruşii au fost păcăliţi: Ucraina a mimat ofensiva în sud, şi a contra-atacat puternic în est. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 12.09.2022, 14:40

Vezi și

Putin nu a luat în calcul alungarea armatei lui din regiunea Harkov. Se concentra să apere poziţiile din Herson, unde Ucraina anunţase contra-ofensiva.. 

Mai precis, în partea de Sud a Ucrainei. Tactica militarilor a început luna trecută, prin bombardarea obiectivelor principale, poduri importante şi depozite de muniţie. Totul, pentru a îi izola, cumva, pe ruşi şi a le distrage atenţia de la adevăratul scop. 

Au urmat atacuri fulger în Regiunea Harkov în ultimele zile. Aşa a reuşit armata lui Zelenski să recucerească o suprafaţă mai mare decât au ocupat ruşii în ultimele cinci luni. În această contraofensivă, primul mare succes l-au avut în Balaklia, un oraş care le-a permis să avanseze spre Sud şi Est, către localităţile Izium şi Kupiansk.

Obiectivul principal al trupelor lui Zelenski este să elibereze toată regiunea Harkov şi să se regrupeze cu forţele care luptă deja în Donbas. În tot acest timp, ruşii s-au restras către Doneţk. O retragere strategică, susţine armata lui Putin.

Pe acelaşi subiect

200 de zile de război în Ucraina

De teamă să nu fie încercuiţi, soldaţii ruşi au plecat în grabă. Au abandonat tot: tancuri, blindate şi echipamente militare.

În oraşele eliberate acum de armata lui Putin, poliţiştii povestesc despre orori care amintesc de atrocităţile comise de ruşi în Bucha şi la perifieria Kievului. 

Serhiy Bolvinov, şef departament poliţie Harkov: Oamenii aveau urme de împuşcături în spatele capului şi aveau urechile tăiate. 

Rusia a ripostat la pierderile din Harkov cu bombardamente într-un district din Harkov, dar şi în regiunea Doneţk. ONU estimează că peste 5700 de civili au fost ucişi în cele 200 de zile de război

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Tactica prin care armata lui Zelenski a reuşit să recucerească o suprafaţă mai mare decât au ocupat ruşii în ultimele 5 luni