Meniu LIVE
Search
x

Video Salah Abdeslam, acuzat de uciderea a 130 de oameni, inclusiv a doi români, a primit închisoare pe viață. A spus cu mândrie că este un "soldat" al ISIS

După zece luni de audieri, Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al grupului de terorişti responsabili pentru atentatele din Paris din 2015, de la Bataclan, când 130 de oameni, printre care şi 2 români au fost ucişi, a primit închisoare pe viaţă.

De Redactia Observator la 30.06.2022, 15:52
Vezi și

Salah Abdeslam, principalul acuzat în procesul atentatelor jihadiste din 13 noiembrie 2015 din Franţa, a fost condamnat miercuri seara la închisoare pe viaţă de către Curtea Specială din Paris. Cei cinci magistraţi profesionişti au urmat rechizitoriul parchetului naţional antiterorist care ceruse această sancţiune extrem de rară, care face ca orice posibilitate de eliberare să fie infimă, împotriva singurului membru în viaţă al comandourilor care au ucis 130 de oameni la Paris şi Saint-Denis (lângă Paris).

La proces, cel mai lung, de altfel, desfăşurat vreodată în Franţa, Salah Abdeslam a spus cu mândrie că este un "soldat" al Statului Islamic şi şi-a asumat răspunderea pentru atentate. Alături de el, au mai fost condamnate alte 19 persoane.

Ce pedepse au stabilit judecătorii francezi pentru teroriști?

Pedepsele pronunţate în cazul celor 20 de inculpaţi judecaţi din septembrie în procesul atacurilor jihadiste din noiembrie 2015 din Franţa sunt cuprinse între doi ani şi închisoare pe viaţă, notează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Mohamed Abrini, ''bărbatul cu pălărie'' în atacurile de la Bruxelles, a fost condamnat de asemenea la închisoare pe viaţă în dosarul atacurilor din Franţa, cu o perioadă de siguranţă de 22 de ani. Şase dintre inculpaţi au fost judecaţi în contumacie (absență).

În atacurile de la sala de concerte Bataclan, din şase baruri şi restaurante şi din zona stadionul Stade de France, mai mulţi islamişti au ucis 130 de oameni, în atacuri coordonate cu arme de foc şi bombe.

Atentatele din 13 noiembrie 2015 au fost cele mai sângeroase din istoria Franţei. Pe lângă cei 130 de morţi, sute de oameni au fost răniţi, după ce un comando de 10 terorişti ISIS au atacat sala de concerte Bataclan, precum şi şase baruri şi restaurante din zona stadionul Stade de France.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Salah Abdeslam, acuzat de uciderea a 130 de oameni, inclusiv a doi români, a primit închisoare pe viață. A spus cu mândrie că este un "soldat" al ISIS