Antena Meniu Search
x

Tânăra care și-a pierdut logodnicul în atacul terorist de pe London Bridge a regăsit dragostea în brațele eroului de la Bataclan

O tânără care și-a văzut logodnicul ucis în atacul terorist de pe London Bridge, din Marea Britanie, a găsit din nou dragostea, în brațele unui erou al masacrului de la Bataclan, din Paris.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2020, 18:20

  • Sebastien, în vârstă de 39 de ani, a salvat o femeie însărcinată de la moarte, când trei sinucigași au atacat Teatrul Bataclan și au ucis 89  de oameni, în noiembrie 2015.
  • În iunie 2017, partenerul Christinei, Xavier Thomas, a fost ucis în atacul de pe London Bridge și aruncat în Tamisa.

Christine Delcros și Sebastien Besatti s-au întâlnit la un grup online al supraviețuitorilor atentatelor teroriste și s-au mutat împreună înainte de carantinarea din martie, din pricina pandemiei de coronavirus, și spun acum că relația lor e dovada că ”teroarea nu câștigă niciodată”, scrie The Scottish Sun.

Christine Delcros și Sebastien Besatti s-au întâlnit prin intermediul unui grup online al supraviețuitorilor

Sebastien, în vârstă de 39 de ani, a salvat o femeie însărcinată de la moarte, când trei sinucigași au atacat Teatrul Bataclan și au ucis 89  de oameni, în noiembrie 2015.

În iunie 2017, partenerul Christinei, Xavier Thomas, a murit după ce a fost lovit de duba teroriștilor și aruncat în Tamisa.

Christine, în vârstă de 47 de ani, a fost grav rănită și a rămas „extrem de afectată.

Dar și-a revenit încet, cu ajutorul lui Sebastien.

„Cu câteva zile înainte de să începem să ne trimitem mesaje, am implorat ajutor de la îngerul lui Xavier pentru că atunci credeam că voi muri de durere. Sebastien mi-a fost trimis ca un salvator”, a spus Christina.

Sebastien a adăugat: „Este o nebunie să găsești fericirea într-un astfel de întuneric. Soarta ne-a adus împreună. Suntem mult mai puternici împreună”.

Sebastien, pe atunci jurnalist, se uita la rockerii Eagles of Death Metal când jihadiștii au atacat sala de teatru. A fugit la etaj și a găsit o femeie, Charlotte, agățată de fereastră și țipând: „Ajută-mă, sunt însărcinată”.

S-a agățat de o gură de aerisire pentru a o trage înăuntru, imagine care a fost văzută în întreaga lume.

Oamenii înarmați l-au luat apoi ostatic timp de două ore și jumătate și și-a amintit: „Mi-au împins un Kalashnikov în picior și mi-au țipat să fac ceea ce doreau. Ne-au făcut să privim cum trageau asupra oamenilor care încercau să scape. Râdeau când făceau asta. Am fost puternic marcat de acea noapte”, a povestit Sebastien, care ulterior a renunțat la serviciu și s-a despărțit de iubita lui, fiind extrem de afectat de cele întâmplate.

”Experiențele noastre traumatizante ne-au permis să ne înțelegem ca nimeni altcineva și să ne iertăm când flashback-urile ne bântuie”, a spus Christine.

„Suntem pe același drum spre recuperare și nu este nevoie să fugim. Sunt cel mai norocos om în viață care are această a doua șansă de a trăi, de a învăța și de a iubi”, a mai spus Sebastien.

Acum, amândoi se întorc an de an la London Bridge și la Bataclan pentru a marca atacurile, dar pandemia de Covid i-a împiedicat să facă acest lucru împreună, anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tânăra care și-a pierdut logodnicul în atacul terorist de pe London Bridge a regăsit dragostea în brațele eroului de la Bataclan