Antena Meniu Search
x

Foto Sean Penn, prins în războiul din Ucraina. Și-a abandonat mașina și a mers pe jos până la granița cu Polonia

Actorul Sean Penn, care realizează un documentar despre războiul din Ucraina, a scris, într-o postare pe Twitter, că a mers câțiva kilometri pe jos până la granița cu Polonia, vorbind astfel despre dificultăţile pe care le-a întâlnit deplasându-se în zona de conflict.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 15:59

Sean Penn, prins în războiul din Ucraina. Și-a abandonat mașina și a mers pe jos până la granița cu Polonia - Twitter @SeanPenn

Actorul, în vârstă de 61 de ani, a spus că atât el, cât și echipa sa de filmare, au decis să abandoneze mașina cu care se deplasau și să meargă pe jos, după ce au văzut cozi întinse pe kilometri întregi de mașini ale refugiaților, care încearcă să fugă din calea bombardamentelor.

„Cei doi asistenţi ai mei şi cu mine am parcurs kilometri pe jos până la frontiera poloneză după ce ne-am abandonat maşina pe marginea drumului. Aproape toate maşinile din această fotografie transportă doar femei şi copii. Nu se vede niciun bagaj, maşina lor reprezintă singurul bun al lor”, a scris el.

Sean Penn a început filmările pentru documentarul despre escaladarea tensiunilor din Ucraina în noiembrie anul trecut. 

Recent, el a numit războiul președintelui Vladimir Putin în Ucraina drept o „greșeală brutală”.  Implicarea pe teren a cineastului american a fost deja lăudată săptămâna trecută pe contul de Facebook al serviciilor preşedintelui Zelensky: „Sean Penn dă dovadă de un curaj care este ratat de mulţi, şi în special de politicienii occidentali”.

Pe acelaşi subiect

A șasea zi de război Rusia - Ucraina

Marți dimineață, explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei. Se crede că ar veni dinspre aeroport. Un oraş-port care se întinde pe râul Nipru, Herson se află la nord de peninsula Crimeea. De la începutul războiului, în 24 februarie, soldații ucraineni au răspuns cu mult curaj și refuză cu îndârjire să predea teritoriul lor rușilor.

Bilanțul invaziei ruse în Ucraina este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Volodimir Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii.

Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Sean Penn, prins în războiul din Ucraina. Și-a abandonat mașina și a mers pe jos până la granița cu Polonia