Meniu
Search
x

Video Soldat rus capturat în Ucraina: „Am fost trimis peste graniță fără hărți sau informații. Nu știu care era ținta”

Un soldat rus capturat de forțele ucrainene a povestit că a fost trimis peste graniță, în convoiul militar, fără să aibă vreo hartă, ori să primească o misiune specifică de la superiorii săi. ”Eu nu știu care era ținta. Eu doar imi urmam coloana militară. Atât”, spune soldatul rus capturat, cu vocea stinsă.

De Ana Maria Ghiarasim la 01.03.2022, 14:36

Soldatul luat prizonier le-a spus ucrainenilor că nu știe care era ținta în țara invadată și a recunoscut că fusese informat doar că va elibera Ucraina de ”naziști”.

Nu este primul soldat rus care face astfel de afirmații, după ce ajunge în mâinile forțelor ucrainene. Luni, mai mulți ruși luați prizonieri au spus că au fost păcăliți de comandanții lor că vin la exerciții militare. Imaginile cu soldații capturați în timpul invaziei din Ucraina au fost făcute publice de Ministerul de Interne ucrainean, prin intermediul unui canal Telegram dedicat soldaților ruși capturați sau uciși.

Soldații ruși au spus că au fost aruncați pe front pe post de carne de tun și abandonați. Într-o altă filmare, soldații au recunoscut că sunt flămânzi și că n-au mai primit apă, mâncare sau combustibil de când au declanșat invazia.

Pe acelaşi subiect

Soldații din armata rusă, tineri ”prost echipați” și fără antrenament

Informații despre starea precară a soldaților din armata Rusiei au fost dezvăluite încă de sâmbătă, când generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski a declarat reporterilor de la Washington că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau "prost echipați".

"Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Soldat rus capturat în Ucraina: „Am fost trimis peste graniță fără hărți sau informații. Nu știu care era ținta”