Meniu
Search
x

Serghei Lavrov justifică invazia în Ucraina: Vrem să-i eliberăm pe ucraineni ”de opresiune”

Rusia este pregătită de negocieri cu autorităţile ucrainene, dacă Ucraina ”depune armele”, anunţă vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează AFP.

De Redactia Observator la 25.02.2022, 13:43

”Suntem pregătiţi de negocieri în orice moment, imediat ce forţele armate ucrainene ne vor auzi apelul şi vor depune armele”, declară Lavrov într-o conferinţă de presă, la o zi de la lansarea ofensivei ruse în Ucraina.

Kremlinul a ameninţat, la rândul său, cu măsuri de retorsiune ”simetrice sau asimetrice” la sancţiunile impuse de către Occident Rusiei, după ce a invadat Ucraina.

”Măsuri de retorsiune vor urma, evident”, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”În ce măsură vor fi simetrice sau asimetrice va depinde de analiza restricţiilor” impuse Rusiei.

Serghei Lavrov a dat asigurări vineri că obiectivul invaziei ruse a Ucrainei este ”eliberarea” ucrainenilor ”de opresiune”.

Şeful diplomaţiei ruse sugerează, astfel, că Moscova vrea să răstoarne regimul lui Volodimir Zelenski, aflat la putere.

”Preşedintele (rus Vladimir) Putin a luat decizia acestei operaţiuni militare speciale de demilitarizare şi denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberaţi de această opresiune, ucrainenii să-şi poată alege în mod liber viitorul”, a declarat Lavrov vineri, în cursul unei întâlniri cu lideri separatişti proruşi din Donbas.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Serghei Lavrov justifică invazia în Ucraina: Vrem să-i eliberăm pe ucraineni ”de opresiune”