Antena Meniu Search
x

Ruşii scapă de cadavrele civililor din Mariupol transportându-le în camioane cu inscripţia ''ajutor umanitar'' - oficial ucrainean

Forţele ruse utilizează camioanele cu care aduc "ajutoare umanitare" în Mariupol pentru evacuarea cadavrelor locuitorilor oraşului, decedaţi în cea mai mare parte în urma bombardamentelor şi asediului rusesc, a declarat luni seara consilierul primarului local Petro Andriuşcenko, citat de agenţia ucraineană de presă LB.ua, potrivit AgerpresRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 69 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 12:34

Ruşii scapă de cadavrele civililor din Mariupol transportându-le în camioane cu inscripţia ''ajutor umanitar'' - oficial ucrainean
Vehicule pentru transportul civililor din uzina Azovstal - Profimedia

Ruşii controlează aproape în totalitate oraşul port Mariupol, cu excepţia combinatului Azovstal, ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni. 

"Oricât de barbar ar suna, corpurile sunt transportate sub inscripţia de ajutor umanitar. Aceleaşi camioane care aduc pomenile umanitare la întoarcere sunt încărcate cu trupurile morţilor", afirmă consilierul Andriuşcenko pe contul său Telegram, în care mai susţine că, atunci când într-o clădire sunt descoperite mai multe cadavre, camioanele opresc în faţa acesteia şi corpurile sunt direct încărcate şi transportate ca oricare altă marfă.

Oficial ucrainean: Cadavrele sunt transportate la crematoriul mobil din Harţîzsk

Potrivit informaţiilor preliminare, cadavrele locuitorilor din Mariupol sunt transportate la crematoriul mobil din Harţîzsk, afirmă acelaşi consilier, adăugând că această informaţie este în prezent verificată de către autorităţile ucrainene.

Pe acelaşi subiect

"Nu este vorba de cazuri izolate, ci de transporturi în masă şi un mecanism bine rodat. O teribilă optimizare logistică. Hrană în schimbul trupurilor, aceasta este adevărata faţă a Rusiei" de astăzi, afirmă Petro Andriuşcenko, referindu-se la faptul că - potrivit unor informaţii - unii locuitori care au supravieţuit în Mariupol au fost forţaţi să adune cadavre de prin curţi pentru a beneficia de hrană.

Conform Consiliului municipal din Mariupol, în două luni de bombardamente şi asediu din partea trupelor ruse, au decedat de două ori mai mulţi locuitori ai oraşului decât în doi ani de ocupaţie nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, notează Lb.ua.

Trupele ruse încearcă să preia controlul Mariupolului, cu 440.000 de locuitori înainte de invazie, distrus aproape în totalitate de la începutul ofensivei la 24 februarie, în condiţiile în care, prin cucerirea oraşului-port ucrainean, Rusia şi-ar asigura astfel un coridor terestru între Crimeea (anexată ilegal de Moscova în 2014) şi Donbas, estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ruşii scapă de cadavrele civililor din Mariupol transportându-le în camioane cu inscripţia ''ajutor umanitar'' - oficial ucrainean