Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile sfâșietoare ale oamenilor evacuați din bucărele uzinei Azovstal, după două luni de beznă

Peste 3.000 de civili au murit de la începutul invaziei ruse din Ucraina. Bilanţul a fost anunţat de ONU dar rămâne încă provizoriu, pe măsură ce atacurile continuă. Între timp, ministerul rus al apărării a anunţat că a lansat mai multe atacuri în Odessa, dupa ce ucraineanenii au lovit şi distrus două nave de asalt ruseşti în Marea Neagră, nu departe de insula Şerpilor. În Mariupol au continuat și astăzi evacuările, iar, după două luni în subteran, în uzina Azovstal, mai mulţi civili au vazut lumina zilei.  

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 19:18

Vezi și

După două luni în Infern, lumina soarelui e orbitoare pentru cei care au trăit în subteranul uzinei Azovstal. Copii, femei, bătrâni ies dintre dărâmăturile complexului industrial cu ajutorul militarilor şi voluntarilor. 

Sviati are 2 luni. Este unul dintre cei peste 100 de civili care au fost salvaţi în cele două zile de încetare a focului în Mariupol, primele de la începutul războiului. Autocarul îi va duce spre Zaporojie, în siguranţă. 

- Practic aţi rămas fără mâncare?

- Da!

Pe acelaşi subiect

- Rămâneam deseori fără mâncare. Copiii voiau să mănânce mereu. Noi, adulţii, puteam să mai îndurăm.

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie, iar Mariupol a fost în bătaia tunurilor din primele zile

Cel puţin 20.000 de oameni au murit în timpul bombardamentelor care au transformat oraşul în ruină. De pe 22 aprilie, la ordinul lui Vladimir Putin, uzina Azovstal este încercuită. Sute de civili şi 2.000 de soldaţi rămân blocaţi acolo, iar mulţi au fost răniţi şi înfometaţi. Bombardamente intense au avut loc inclusiv noaptea trecută. 

Natalia Usmanova, angajată Azovsta: În buncăr pur şi simplu nu era suficient oxigen. Mi-era frică să ies afară pentru a respira aer curat. Nu îmi vine să cred. Au fost două luni în întuneric.

Davyd Arakhamia, politician ucrainean: Următoarea etapă a acestei operaţiuni este să îi evacuăm pe toţi cei rămaşi. Sunt mulţi oameni rămaşi cu multe probleme.

Estul şi Sudul Ucrainei rămân prioritate zero pentru Rusia

Noaptea trecută a fost una de foc în Harkov şi Donbas. Armata ucraineană ar fi ripostat cu raiduri aeriene şi bombardamente în apropiere de oraşul rusesc Belgorod. 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Rusia nu are în plan să încheie războiul până pe 9 mai, când sărbătoreşte Ziua Victoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mărturiile sfâșietoare ale oamenilor evacuați din bucărele uzinei Azovstal, după două luni de beznă