Antena Meniu Search
x

Ruşii continuă bombardamentele masive asupra Kievului şi regiunilor din est. Ucrainenii au doborât 10 rachete şi 23 de drone Shahed

Război în Ucraina. Armata ucraineană a doborât 10 rachete şi peste 20 de drone lansate de Rusia în atacuri efectuate în timpul nopţii asupra capitalei Kiev, a oraşului Dnipro şi a regiunilor estice, au declarat vineri oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 12:54

Ruşii continuă bombardamentele masive asupra Kievului şi regiunilor din est. Ucrainenii au doborât 10 rachete şi 23 de drone Shahed, pe parcursul nopţii
Ruşii continuă bombardamentele masive asupra Kievului şi regiunilor din est. Ucrainenii au doborât 10 rachete şi 23 de drone Shahed, pe parcursul nopţii - Facebook

Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra Ucrainei în această lună, vizând în principal facilităţi logistice şi de infrastructură înainte de o contraofensivă ucraineană aşteptată.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 10 rachete trase din Marea Caspică, 23 de drone Shahed de fabricaţie iraniană şi două drone de recunoaştere. Aceasta a precizat că un total de 17 rachete şi 31 de drone au fost lansate în timpul atacurilor, care au început joi în jurul orei locale 22:00 (şi a României) şi au continuat până vineri la ora 5:00 dimineaţa.

Mai multe drone şi rachete au lovit ţinte în regiunile Harkov şi Dnipropetrovsk, au precizat oficialii ucraineni. Nu există deocamdată nicio informaţie despre eventuali morţi.

"A fost o noapte foarte dificilă. A fost zgomotos - inamicul a lansat un atac în masă asupra regiunii cu rachete şi drone", a declarat Serhi Lîsak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk. "Dnipro a avut de suferit", a adăugat guvernatorul într-o postare pe Telegram.

Pe acelaşi subiect

Al 13-lea atac asupra Kievului, doar în luna mai

Lîsak a precizat că mai multe case, maşini şi companii private, inclusiv o companie de transport şi o benzinărie, au fost avariate. Oficialii din Kiev au declarat că acoperişul unui centru comercial, o casă privată şi mai multe maşini au fost avariate. Guvernatorul regiunii Harkov a raportat, la rândul său, pagube la mai multe case private şi instalaţii industriale.

"Încă un atac aerian asupra Kievului, al 13-lea de la începutul lunii mai! Şi, ca întotdeauna, în timpul nopţii", a scris administraţia pe contul de Telegram. Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice Tu-95MS dinspre regiunea Mării Caspice,  probabil cu rachete X-101".

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în urmă cu 15 luni, a lansat sute de atacuri cu rachete din octombrie anul trecut, încercând să distrugă infrastructura critică şi instalaţiile energetice. Moscova a schimbat în ultima vreme obiectivele loviturilor sale cu rachete pentru a încerca să întrerupă pregătirea unui contraatac ucrainean, au declarat oficiali militari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ruşii continuă bombardamentele masive asupra Kievului şi regiunilor din est. Ucrainenii au doborât 10 rachete şi 23 de drone Shahed