Antena Meniu Search
x

Un cuplu a fost condamnat pe nedrept pentru crimă. Femeia a fost eliberată după aproape trei decenii, dar iubitul ei a murit în celulă

O femeie din Tennessee, care a fost condamnată pe nedrept pentru uciderea nepoatei sale și a petrecut 27 de ani în închisoare, a fost exonerată săptămâna trecută, scrie CNN. Partenerul ei a murit în închisoare.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 14:23

Un cuplu a fost condamnat pe nedrept pentru crimă. Femeia a fost eliberată după aproape trei decenii, dar iubitul ei a murit în celulă
Un cuplu a fost condamnat pe nedrept pentru crimă. Femeia a fost eliberată după aproape trei decenii, dar iubitul ei a murit în celulă - Joyce Watkins

Pe 26 iunie 1987, Joyce Watkins, acum în vârstă de 74 de ani, și iubitul ei de la acea vreme, Charlie Dunn, au mers în Kentucky pentru a avea grijă de nepoata de patru ani a femeii. A doua zi, fetița a fost găsită inconștientă. 

Watkins a transportat-o de urgență la spitalul Nashville Memorial. Fetița suferise leziuni vaginale severe și traumatisme la cap. Ea a fost declarată moartă a doua zi, scrie CNN. Cei doi parteneri au supravegheat-o pe Brandi doar nouă ore, dar medicul legist, dr. Gretel Harlan, a raportat, la acea dată, că rănile fuseseră provocate în acel interval de timp.

Un an mai târziu, în august 1988, Watkins și Dunn au fost condamnați pentru crimă de gradul I și viol. Cei doi au petrecut 27 de ani în spatele gratiilor înainte de a li se acorda amândoi eliberarea condiționată în 2015. Însă, înainte de a se bucura din nou de libertate, bărbatul a murit în închisoare. 

„Joyce Watkins și Charlie Dunn sunt nevinovați”

Pe acelaşi subiect

Înainte ca Brandi să ajungă în grija cuplului, fetița locuia cu o altă mătușă pe nume Rose Williams. Mama victimei se afla în Georgia în acea perioadă. În timpul petrecut în casa primei mătuși, un asistent social a vizitat-o după ce a primit informații potrivit cărora copila ar fi fost abuzată. Williams a explicat că rănile s-au datorat unei accidentări la locul de joacă, iar ancheta a fost închisă.

„Joyce Watkins și Charlie Dunn sunt nevinovați”, a declarat procurorul Glenn Funk pentru CNN, „Nu putem să le înapoiem anii pierduți, dar le putem reda demnitatea; le putem restabili numele”.

Într-o intervenție pentru presa, Joyce Watkins a declarat: „Le mulțumesc tuturor oamenilor pentru rugăciunile lor și pentru că m-au ajutat să ies din această mizerie care m-a costat jumătate din viață degeaba, dar voi trece peste asta”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Un cuplu a fost condamnat pe nedrept pentru crimă. Femeia a fost eliberată după aproape trei decenii, dar iubitul ei a murit în celulă