Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Philadelphia a fost eliberat după ce a făcut 30 de ani de închisoare, nevinovat: "Am spus familiei că mă întorc, dar nu m-am mai întors! A fost ca o răpire"

Un bărbat din Philadelphia, care a fost condamnat pe nedrept, a fost eliberat după ce a stat mai mult de 30 de ani în închisoare. Potrivit CNN, toate probele care îl exonerau erau în dosar, dar nimeni nu le-a analizat.

de Redactia Observator

la 31.07.2021, 19:01

Un bărbat din Philadelphia a fost eliberat după ce a făcut 30 de ani de închisoare, nevinovat: "Am spus familiei că mă întorc, dar nu m-am mai întors! A fost ca o răpire"
- Profimedia

Curtis Crosland, în vârstă de 60 de ani acum, a fost eliberat după ce a fost găsit vinovat de crimă, tâlhărie şi posesie de armă în 1991. Condamnarea lui s-a bazat pe declaraţiile a doi martori care ulterior şi-au schimbat depoziţiile. Un proprietar de magazin din Philadelphia a fost împuşcat mortal de un bărbat mascat în 1984. Crosland a devenit subiect abia în 1987, după ce poliţia s-a chinuit să găsească un responsaibil pentru crimă.

"Îmi amintesc că le-am spus soției și fiului meu: 'Mă întorc', pentru că nu am făcut nimic. Dar nu m-am mai întors. A fost ca o răpire", a declarat Curtis Crosland. El a fost condamnat pe baza declaraţiilor a doi martori. Unul dintre ei a spus că a auzit o conversaţie în care Crosland vorbea cu alţii despre crimă, iar cel de-al doilea a declarat că Crosland i-a spus direct că va comite crima. Ulterior, cei doi şi-au schimbat declaraţiile. Avocaţii spun că astfel de cazuri, de martori mincinoşi, sunt destul de dese mai ales în rândul celor care au deja probleme cu legea. Ei recurg la astfel de gesturi pentru a intra în graţiile poliţiei sau pentru a-şi reduce din pedepse.

Toate actele şi probele care puteau duce la achitarea încă de atunci a lui Crosland sau la exonerarea lui mai rapidă se aflau la dosar, dosar întocmit de poliţiştii şi procurorii din Philadelphia. Poliţiştii care s-au ocupat de caz la acea vreme au făcut chiar rapoarte speciale în care puneau la îndoială credibilitatea celor doi martori. Toate actele au fost însă ascunse de judecător, spune într-un comunicat Conviction Integrity Unit, o secţie specială înfiinţată în 2018 de biroul procuraturii din Philadelphia.

Curtis Crosland s-a întors acum la logodnica sa, cei cinci copii şi cei 32 de nepoţi. "Sunt extrem de vesel, de fericit că, în sfârșit, după 30 de ani, după ce am încercat în mod constant să mă fac auzit, a venit în cele din urmă această zi. Este un sentiment extraordinar să fii în continuare tată, să fii dorit și dorit și să fii primit cu brațele deschise. Asta a fost cea mai bună parte a exonerării, să vin acasă la o familie iubitoare care mă vrea și are nevoie de mine", a declarat Curtis Crosland.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un bărbat din Philadelphia a fost eliberat după ce a făcut 30 de ani de închisoare, nevinovat: "Am spus familiei că mă întorc, dar nu m-am mai întors! A fost ca o răpire"