Antena Meniu Search
x

Video Femeie goală, încătușată pe nedrept la ea în casă, după ce polițiștii au greșit adresa. Ce despăgubiri va primi americanca

O femeie din Chicago va obține despăgubiri în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari după ce polițiștii i-au dat buzna în casă și au încătușat-o în timp ce ea era goală, la o descindere la o adresă greșită.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.12.2021, 21:34

Polițiștii fac percheziții în apartamentul femeii, în timp ce aceasta stă lipită pe un perete
Femeie goală, încătușată pe nedrept la ea în casă, după ce polițiștii au greșit adresa. Ce despăgubiri va primi americanca - captura video YouTube

Anjanette Young, o femeie de culoare pe care polițiștii au încătușat-o în timp ce era goală, când au pus în aplicare un mandat de percheziție la o adresă greșită, în 2019, a spus în instanță ”m-am temut pentru viața mea în acea noapte”.

Comitetul de finanțe al consiliului municipal din Chicago a aprobat în unanimitate acordul de despăgubire pentru Anjanette Young luni. Plenul Consiliului municipal va continua să analizeze decizia în zilele următoare.

În timpul raidului din februarie 2019, Young a așteptat goală, încătușată și îngrozită ca polițiștii să înțeleagă că au greșit adresa, asa deși ea este auzită de cel puțin 42 de ori pe filmare când le spune acest lucru, scrie The Guardian.

Anjanette Young se schimba de hainele de serviciu, când polițiștii i-au spart ușa apartamentului

Pe acelaşi subiect

„Mi-a fost teamă că dacă făceam ceva greșit sau făceam vreo mișcare ... mă vor împușca”, a spus femeia, care este asistent social. „Aveau arme îndreptate spre mine. M-am temut pentru viața mea în noaptea aceea.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Young era singură în apartamentul ei și se schimba de hainele de serviciu, când poliția i-a spart ușa cu un berbec. Înregistrările de pe un bodycam arată un grup de ofițeri bărbați care țipă în timp ce intră în mare grabă în apartament, iar Young se lipește de un perete, speriată.

Potrivit lui Young, camera era atât de întunecată încât tot ce putea vedea erau lumini și lunete de arme îndreptate spre ea.

Polițiștii au stat în casa femeii mai bine de o oră 

Ofițerii de poliție i-au dat femeii o pătură cu care să se acopere abia după 10 minute de la descindere dar, pentru că era încătușată, femeia nu a putut să rămână acoperită. Ofițerii au stat în casa lui Young mai mult de o oră.

Acordul de despăgubire vine la o lună după ce un raport al Biroului Civil de Responsabilitate a Poliției din oraș a recomandat ca mai mulți ofițeri de poliție să fie suspendați sau concediați pentru rolul lor în raidul la adresa greșită.

Kristen Cabanban, purtătorul de cuvânt al departamentului juridic al orașului, a declarat pentru Associated Press că avocatul lui Young a fost de acord cu înțelegerea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Femeie goală, încătușată pe nedrept la ea în casă, după ce polițiștii au greșit adresa. Ce despăgubiri va primi americanca