Meniu
Search
x

Un fost antrenor al lotului de gimnastică al SUA s-a sinucis. John Geddert era acuzat de agresiune sexuală şi trafic de fiinţe umane

John Geddert, fost antrenor al lotului de gimnastică al SUA, s-a sinucis. El era acuzat de mai multe infracţiuni printre care trafic de fiinţe umane şi agresiune sexuală. Fostul medic al lotului, Larry Nassar, este condamnat la închisoare pentru aceleaşi fapte.

De Andreea Anghel la 26.02.2021, 08:15
  • Fostul antrenor al echipei olimpice de gimnastică feminină din SUA, John Geddert, s-a sinucis
  • Bărbatul avea mai multe capete de acuzare

Un fost antrenor al lotului de gimnastică din SUA, John Geddert, și-a luat viața la câteva ore după ce a fost acuzat de mai multe infracțiuni ce ar fi avut loc în perioada în care acesta era antrenor. Acuzațiile includ minţirea unui ofițer, agresiune sexuală și trafic de persoane. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, era acuzat că şi-a transformat sala de sport într-un loc în care abuza gimnastele.

John Geddert a fost antrenor principal al echipei olimpice de gimnastică feminină din SUA în 2012. Cu el antrenor, lotul a câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice în acelaşi an. 

Fostul antrenor a minţit în scandalul medicului Larry Nassar, condamnat la închisoare pentru aceleaşi fapte

Fostul medic al lotului, Larry Nassar, a fost deja condamnat la închisoare pentru abuzurile făcute în trecut. Geddert a avut legături cu medicul sportiv dezonorat care a fost condamnat în 2018 la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a unor gimnaste de top din țară, sub pretextul tratamentului medical. O astfel de mărturie a venit de la Lindsey Lemke, o fostă gimnastă a statului Michigan care a devenit de atunci antrenor la Universitatea din Arkansas.

''Ce mare prieten, cel mai bun a fost John pentru Larry pentru că i-a dat o lume întreagă în care a putut să abuzeze atât de ușor. Voi doi, cu siguranță, aveți o prietenie într-un sens amuzant'', a spus ea. 

Acuzația că a minţit un ofițer se referă la declarațiile pe care le-ar fi spus anchetatorilor în 2016 despre faptul că nu a auzit niciodată plângeri despre Nassar. Potrivit procurorului general din Michigan, Dana Nessel, infracțiunile lui Geddert includeau, de asemenea, utilizarea ''forței, a fraudei și a constrângerii'' pentru a avea parte inclusiv de beneficii financiare, potrivit cbssports.com

''Multe dintre aceste victime încă poartă aceste cicatrici de la acel comportament chiar şi în prezent'', a declarat procurorul general.

Procurorii au recunoscut că acuzațiile de trafic de persoane provin dintr-o utilizare mai puţin obişnuită a legii din Michigan. În cazul lui Geddert, banii pe care i-a câștigat profitând din munca depusă de gimnaste au fost suficienți pentru ca procurorii de stat să includă acuzații de trafic de persoane.

Geddert le-a spus familiilor că s-a retras în 2018 din gimnastică, dar de fapt a fost suspendat chiar înainte de acel anunț, în etapele inițiale ale scandalului cu Nassar.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un fost antrenor al lotului de gimnastică al SUA s-a sinucis. John Geddert era acuzat de agresiune sexuală şi trafic de fiinţe umane