Antena Meniu Search
x

Un tată aflat în închisoare nu a putut participa la înmormântarea fetiţei sale, ucisă în masacrul din Texas: "Alegerile făcute m-au costat"

Un tata aflat în închisoare nu și-a putut lua adio de la fiica sa, ucisă în masacrul din Texas, deoarece autoritățile i-au refuzat cererea de eliberare, potrivit publicației Today.

de Redactia Observator

la 05.06.2022, 09:38

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Marţi, pe 24 mai, Eli Cruy Torres, în vârstă de 10 ani, a fost ucisă în timp ce se afla la şcoală. Aceeaşi soartă au avut alţi 18 colegi şi două învăţătoare. Joi, micuţa a fost înmormântată, însă tatăl său nu a fost prezent. 

Torres, în vârstă de 45 de ani, este închis în penitenciarul McCreary din Pine Knot, Kentucky, pentru traffic de droguri. Bărbatul a primit o condamnare de 20 de ani și ar urma să fie eliberat în februarie 2033.

“Alegerile făcute m-au costat scump. Aș fi putut preveni această tragedie, ca tată. Aș fi putut să o protejez”, a declarat bărbatul. 

Tatăl și fiica vorbeau frecvent la telefon. După ce a auzit că micuța a fost împușcată mortal, Torres a depus o cerere de eliberare temporară pentru a putea participa la înmormântare. Autoritățile i-au respins-o. “Nu mai pot să văd lumina. Zilele și nopțile îmi sunt cuprinse de întuneric”, mărturisește tatăl. 

Pe acelaşi subiect

Cazul său a fost intens mediatizat, iar vedeta Kim Kardashian a cerut Biroului Federal al Închisorilor să-I dea voie bărbatului să-și vadă fiica pentru ultima oară.

Înmormântarea lui Rli a fost una dintre cele 12 ținute în prima săptămână din iunie pentru victimele atacului de la școala Robb - 11 elevi au fost înmormântați, împreună cu profesoara Irma Garcia și soțul ei, care a decedat în urma unui infarct, la două zile după ce soția sa a fost ucisă. Înmormântările sunt programate să aibă loc în următoarele două săptămâni și jumătate.

Masacru în Texas: 19 copii și 2 profesori uciși

19 copii și doi profesori au murit, când un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, o tragedie care a aruncat America înapoi în coşmarul recurent al atacurilor armate în mediul şcolar. Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul. Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021, potrivit datelor statului.

America a fost marcată în special de tragedia dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a făcut 17 persoane, majoritatea adolescenţi, în 2018.

Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020.

La mijlocul lunii mai, SUA au fost îndoliate de un atac armat rasist care s-a soldat cu moartea a 10 afro-americani într-un supermarket din Buffalo, în statul New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un tată aflat în închisoare nu a putut participa la înmormântarea fetiţei sale, ucisă în masacrul din Texas: "Alegerile făcute m-au costat"