Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto „O durere greu de suportat” Patru copii rămaşi orfani, după ce mama a fost ucisă în masacrul din Texas, iar tatăl a făcut infarct de supărare

Fiica uneia dintre cele două învăţătoare de clasa a patra, ucise în masacrul din Texas, Irma Garcia, a rămas fără ambii părinţi la câteva zile de la atacul sângeros de la şcoala din Uvalde. Tatăl ei a făcut infarct din cauza durerii suferite după aflarea veştilor cumplite. Adolescenta a promis că părinţii ei „nu vor fi uitaţi”, într-un omagiu emoţionant alături de fraţii şi surorile ei. 

De Larisa Andreescu la 30.05.2022, 11:06

Lyliana Garcia, în vârstă de 16 ani, a scris un mesaj de adio pentru tatăl ei, Joe, în vârstă de 50 de ani, înmormântat alături de jumătatea lui, Irma, în vârstă de 48 de ani. Femeia a fost ucisă în atacul sângeros de la o şcoală din Uvalde, Texas, când un tânăr de 18 ani a decis să-și descarce arma de asalt în oameni nevinovați. Printre ei, 19 elevi, dar și femeia pe care Joe o iubea de 30 de ani și alături de care avea patru copii. O ură care a provocat atât de multă suferință, încât explicațiile sunt imposibile. Atacul de cord al lui Garcia a survenit la doar două zile după ce a aflat că sufletul său pereche nu se va mai întoarce niciodată acasă.

"Cu EXTREMĂ durere și adânc regret vă spun că soțul Irmei Garcia a murit din cauza supărării. Sunt cu adevărat fără cuvinte pentru a spune cum ne simțim, RUGAȚI-VĂ PENTRU FAMILIA NOASTRĂ, Dumnezeu să aibă milă de noi, nu este ușor", a spus John Martinez. "Cred sincer că Joe a murit cu inima sfâșiată, a pierdut-o pe iubirea vieții lui de peste 30 de ani și a fost prea mult pentru a suporta", a mai spus el.

Pe acelaşi subiect

Joe și Irma se iubeau din liceu și erau căsătoriți de aproape 25 de ani. Cei doi au lăsat în urmă patru copii, de 13, 15, 19 și 23 de ani. Familia crede că Joe a murit pur şi simplu din cauza inimii frânte, din cauza durerii de nesuportat şi a iubirii nemărginite pe care i-o purta soţiei sale într-atât încât nu putea sta pe Pământ fără ea. Profesoarele Irma și Eva Mireles s-au numărat printre cele 21 de persoane ucise în timpul masacrului din Texas, după ce Salvador Ramos, un tânăr de 18 ani, a deschis focul din senin. 19 copii au murit în atacul care a îngrozit Statele Unite și întreaga lume.

„Tată, știu că asta a fost prea mult pentru tine. Inima ta nu putea suporta. Îmi voi petrece restul vieții luptând pentru tine și mama. Numele voastre nu vor fi uitate. Fiica ta, Lyliana”, a scris adolescenta, potrivit Daily Mail.

Ultimul adio pentru părinţi, din partea copiilor rămaşi orfani

Mesajul a fost scris pe o inimă atașată de o cruce care poartă numele lui Joe, aşezată la mormântul său alături de alte omagii aduse de familie, prieteni şi cunoscuţi. Imagini sfâşietoare de joi dimineaţă îl arătau pe Joe vizitând mormântul răposatei sale soţii, cu doar câteva ore înainte să facă infarct. A fost surprins ducând o vază mare cu trandafiri roşii la locul memorial din Uvalde, Texas, după atacul sângeros de la şcoala generală. Avea ochii roşii, înecaţi în lacrimi, copleşit de evenimentele îngrozitoare. Câteva ore mai târziu, Joe însuşi avea să-şi dea ultima suflare din cauza unui atac de cord, rudele dând vina pe suferinţa provocată de decesul soţiei sale.

O pagină de strângere de fonduri a fost lansată pentru a ajuta copiii cuplului, rămaşi acum orfani. Suma strânsă a ajuns la 2.6 milioane de dolari, în ciuda faptului că obiectivul iniţial al paginii era de doar 10.000 de dolari.

Printre cei care au fost atinși de poveste se numără cântăreața Destiny’s Child Kelly Rowland, starul „The Real Housewives of Atlanta” Porsha Williams, YouTuberiţa Mona Kattan, scriitoarea Maureen Orth și fiica lui Billy Joel, cântăreața și compozitorul Alexa Ray Joel,. Cu toții au donat mai mult de 2.000 de dolari fiecare.

Efortul pentru strângerea de fonduri a fost demarat de verișoara Irmei, Debra Austin, care a scris: „Cred cu adevărat că Joe a murit cu inima frântă și că pierderea iubirii vieții sale de peste 25 de ani a fost prea mult de suportat”. Ea a adăugat că Irma „și a iubit elevii de la clasă și a murit încercând să-i protejeze”.

Învăţătoarea, ucisă încercând să îşi apere elevii

După măcelul de marți provocat de tânărul de 18 ani, Salvador Ramos, au apărut zeci de poveşti tragice, sfâşietoare, dar şi poveşti ale unor acte remarcabile de eroism. Totuşi, cascada de durere provocată copiiilor familiei Garcia, rămaşi fără ambii părinţi în urma tragediei, este poate una dintre cele mai dramatice dintre toate. Irma a fost ucisă alături de învăţătoarea Eva Mireles, în vârstă de 44 de ani, și de 19 dintre elevii lor, de Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani. Tânărul a fost în cele din urmă împuşcat de poliţişti.

Irma Garcia fusese anterior nominalizată pentru titlul de „Profesoara anului”. Era una dintre cele 19 educatoare din zona San Antonio numite ca finaliste alepremiului Trinity University pentru excelență în predare în 2019. Era la acea vreme învăţătoare la clasa a treia şi avea specializarea în studii sociale și ELAR, precum şi Limba şi literatura engleză.

„Sunt atât de încântată să încep deja acest nou an școlar!”, scrisese ea pe site-ul districtului școlar înainte de începerea anului. Jose, în vârstă de 19 ani, a spus că mama lui „și-a tratat elevii ca pe copiii ei” și și-a decorat sălile de clasă cu suveniruri ale colegiului, pentru a-i inspira să-și atingă potențialul academic. „Ea a vrut să le insufle asta”, a spus el. „Au fost dorinţa ei de viață. Îi plăcea să se implice cu copiii și să-i învețe. Își iubea meseria și își iubea colegii de muncă”.

Filmul atacului din Texas. 19 elevi şi 2 învăţătoare au murit

Masacrul a început la ora locală 11 şi 32 de minute. Odată ce a intrat în clădire, tânărul a început să descarce arma în toţi cei care îi ieşeau în cale. Pentru a se salva, copiii au încercat să sară pe geam, iar unii s-au ascuns într-un magazin de pompe funebre din apropierea şcolii.

A urmat un schimb de focuri cu forţele de ordine, în care doi agenţi de poliţie au fost răniţi, iar atacatorul ucis. 

În şcoală învăţau 570 de elevi de clasele a doua, a treia şi a patra. 19 dintre ei au fost omorâţi fără milă. Printre ei şi Amerie Garza, o fetiţă de 10 ani care, în mod eroic, a încercat să sune la poliţie, chiar în timp ce prietena ei era ţinta atacatorului. A fost următoarea victimă. 

Adolescentul îşi pregătise în detaliu planul de atac

 Adolescentul de 18 ani şi-a anunţat atacul în detaliu, chiar înainte să plece de acasă. Mesajele au fost trimise unei fete din Germania, cu care se cunoştea de pe internet. Familii întregi au rămas înlemnite de durere. Preşedintele american cere ca legile privind controlul armelor să fie mai dure.

Detaliile despre masacrul care avea să paralizeze familii întregi din Statele Unite au fost împărtăşite de atacator unei prietene din Germania. Băiatul a aşteptat ca bunicul său să plece de acasă şi a trimis un mesaj în care spunea că şi-a împuşcat bunica în cap şi că următoarea ţintă este şcoala primară, unde va deschide focul asupra oricui îi iese în cale. Zece minute mai târziu, carnagiul era în plină desfăşurare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » „O durere greu de suportat” Patru copii rămaşi orfani, după ce mama a fost ucisă în masacrul din Texas, iar tatăl a făcut infarct de supărare