Antena Meniu Search
x

Video 87 de minute de teroare, sute de gloanţe. Părinţii celor 19 copii ucişi în masacrul din Texas nu acceptă scuzele Poliţiei

Proporţiile masacrului din Texas ar fi putut fi mult mai mici. La patru zile de la tragedia în care şi-au pierdut viaţa 21 de oameni, poliţia recunoaşte că modul de intervenţie a fost unul greşit. Oamenii legii au aşteptat aproape o oră sosirea trupelor speciale, deşi din interior elevii sunau disperaţi după ajutor. 

de Redactia Observator

la 28.05.2022, 20:54

Vezi și

Atacatorul a început masacrul la ora 11:33 şi a fost oprit de poliţişti abia la 12:50. Timp de 87 de minute a tras sute de gloanţe în două clase şi pe un hol din şcoala primară din Uvalde. Şapte agenţi de poliţie din zonă ar fi intrat în clădire încă din primele 5 minute după atac, dar au cerut întăriri după ce doi dintre ei au fost răniţi. În tot acest timp, copiii sunau cu disperare la urgenţe. 

Steven McCraw, director al departamentului securităţii publice din Texas: A sunat la 911 ora 12:03. La ora 12:16 a sunat din nou a spus că sunt 8-9 elevi în viaţă în clasa ei. La 12:19 a mai fost un apel la 911 şi o altă persoană din clasa alăturată a sunat. A închis când i-a spus alt coleg să facă asta.

Autorităţile spun că cel care a condus operaţiunea, un poliţist cu o experienţă de peste trei decenii, a considerat însă că suspectul s-a baricadat şi că nu mai sunt alţi copii în pericol. De aceea a aşteptat intervenţia SWAT. 

Steven McCraw, director al departamentului securităţii publice din Texas: Desigur acum putem spune că a fost decizia greşită. Foarte. Nu există scuză pentru asta. Nu vă faceţi griji pentru mine, dar gândiţi-vă la parinţii acestor copii. Am depus un jurământ să protejăm oamenii. 

Pe acelaşi subiect

Scuzele sunt considerate inacceptabile însă de către rudele victimelor şi ale copiilor care învăţau la şcoala respectivă. 19 elevi şi doi profesori au fost ucişi, dar numărul victimelor putea fi semnificativ mai mic. 

''Poliţiştii ar fi trebuit să meargă înăuntru, indiferent de consecinţe la orice urma să se întâmple.''

Părinţii copiilor ucişi cer o reglementarea a accesului la arme

În afară de o mai bună organizare a poliţiei, oamenii cer şi o reglementarea a accesului la arme pentru populaţie, ceea ce îşi doresc şi democraţii lui Joe Biden. 

''Mersul la şcoală nu trebuie să fie ceva de care să îţi fie frică. Ar trebui să fie sigur.''

Mii de oameni au ieşit în stradă revoltaţi după ce Asociaţia Naţională a Armelor a organizat o conferinţă, chiar în Texas. În sprijinul organizaţiei pro-arme au vorbit senatorul republican Ted Cruz şi fostul preşedinte amerian Donald Trump. 

Donald Trump, fost preşedinte al SUA: Existenţa răului în lumea noastră nu este un motiv să dezarmăm cetăţenii care respectă legea şi ştiu să îşi folosească arma pentru a proteja mulţi oameni. 

În Virginia de Vest, o femeia care participa la o petrecere a reuşit să salveze între 30 şi 40 de oameni după ce a împuşcat mortal un atacator cu o puşcă semi-automată. Eroina avea asupra sa un pistol deţinut în mod legal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » 87 de minute de teroare, sute de gloanţe. Părinţii celor 19 copii ucişi în masacrul din Texas nu acceptă scuzele Poliţiei