Antena Meniu Search
x

Video Vocile stinse ale speranței de sub dărâmături: Un adolescent de 17 ani și un bărbat, scoși în viață după mai bine de 200 de ore

Salvările- minune continuă în Turcia. După nouă zile de la cutremurele devastatoare, cel puţin 3 oameni au fost scoşi în viaţă de sub ruine. Asta le dă forţă salvatorilor să continue, deşi şansele să găsească supravieţuitori sunt tot mai mici. Ultimul bilanţ al victimelor vorbeşte aproximativ 38.000 de morţi în Siria şi Turcia. Cel puţin 600 de copii au rămas ai nimănui şi milioane de oameni nu mai au case.  

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 20:05

Vezi și

Sunt miracolele care le dau speranţă turcilor. La 200 de ore de la cutremur, un tânăr de 17 ani şi un bărbat au fost scoşi în viaţă de sub ruinele unui bloc din provincia Kahramanmaras din Turcia. De ore întregi alţi salvatori încearcă să ajungă la trei surori care sunt în viaţă.

Miracolele de sub dărâmături

Echipele de intervenţie spun că aud încă voci de sub de mormanele de moloz. Însă fiecare clădire prăbuşită ascunde zeci de tragedii. În a noua zi de la cutremur, sunt găsite tot mai des familii întregi îngropate sub ruine.

Handbalistul Cemal Kutahya, care a jucat şi pentru CSU Suceava, a fost găsit mort alături de fiul şi soţia lui, care era însărcinată în 5 luni. Sportivul s-a despărţit anul trecut de echipa românească şi s-a întors în ţara natală, la Hatay SK, grupare care ocupă primul loc în Superliga din Turcia.

Pe acelaşi subiect

Colegi: L-am cunoscut un an de zile. Un an de zile am stat împreună aici la Suceava şi a fost un om deosebit. Nu supăra pe nimeni. Era un om profesionist şi care, din păcate, la noi, din cauza unor accidentări, nu şi-a putut arăta adevărata valoare.

- Un prieten adevărat, un om, o persoană foarte, foarte agreabilă.

-  Era un tip foarte familist, deşi nu era cu familia aici. Tot timpul vorbea cu ei pe FaceTime, tot timpul îşi suna copilul.

Fostul fotbalist al clubului Chelsea, Christian Atsu, este în continuare căutat. De nouă zile familia lui stă lângă muntele de moloz sub care acesta s-ar afla şi speră într o minune.

În tot mai multe localităţi puse la pământ de cutremur, suferinţa este înlocuită de furie. Oamenii acuză regimul Erdogan, că a închis ochii cu bună ştiinţă la neregulile din constrcţii, ba chiar le-ar fi fost complice. Nimeni nu înţelege cum clădiri noi s-au prăbuşit. O filmare din 2019 îl arată pe preşedintele turc laudând noile ansambluri rezidenţiale din Kahramanmaraș, din care acum nu a mai rămas aproape nimic întreg.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: Accelerăm instalarea corturilor, containerelor şi a caselor prefabricate. Curând vom începe să reconstruim oraşele noastre distruse. Statul turc, împreună cu națiunea noastră, va vindeca rapid rănile provocate de dezastru.  

În Siria, din cauza războiului civil, echipele de salvare din străinătate nu au ajuns în zonele afectate. Greul îl duc membrii organizaţiei Căştile Albe şi localnicii.

Localnic: Opt membri ai aceleaşi familii erau daţi dispăruţi. I-am scos şi i-am îngropat cu propriile mâini.

O mamă şi bebeluşul ei au fost salvaţi de două ori de sub dărâmături. Prima dată imediat după seism, când au ajuns la spital cu răni uşoare. După câteva zile s-au întors acasă, însă locuinţa s-a prăbuţit complet peste ei. Sunt bine şi medicii sunt optimişti.

Abia azi, Președintele Siriei a acceptat să deschidă două noi puncte de trecere în zona controlată de rebeli, pentru a primi ajutoare. Din ţara noastră, au decolat azi spre Siria două avioane militare Spartan, încărcate cu alimente, corturi, saltele şi paturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vocile stinse ale speranței de sub dărâmături: Un adolescent de 17 ani și un bărbat, scoși în viață după mai bine de 200 de ore