Antena Meniu Search
x

Galerie foto Miracol cu repetiţie: O mamă din Siria și bebeluşul ei nou-născut, salvați de două ori în 3 zile de sub dărâmăturile casei afectate de cutremur

O mamă siriană și bebelușul ei nou-născut au fost salvați de două ori într-o săptămână din ruinele casei lor afectate de cutremur, anunță o organizație caritabilă.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 11:46

Dima era însărcinată în șapte luni când cutremurul de lunea trecută a făcut ca o parte din casa ei din Jindayris să se prăbușească. Femeia a suferit răni ușoare și a născut ulterior un băiat, Adnan, la un spital din Afrin susținut de Societatea medicală siriano-americană (Sams). S-au întors în casă, numai că aceasta s-a prăbușit complet trei zile mai târziu.

Adnan a fost dus de salvatori la spitalul al-Shifa din Afrin în stare critică, suferind de deshidratare severă și icter, în timp ce Dima a fost tratată pentru o rană gravă la un membru inferior. Abdulkarim Hussein al-Ibrahim, un medic pediatru, a anunțat luni că bebelușul răspunde bine la tratament.

"Starea lui Adnan... s-a îmbunătățit semnificativ. Noi doar îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin perfuzii intravenoase", a explicat pediatrul pentru BBC.

Între timp, Dima a fost externată din nou din spital și locuiește într-un cort împreună cu soțul ei, Abdul Majid, și cu cei nouă nepoți ai lor. Ea merge în fiecare zi la Afrin pentru a-l vizita pe Adnan la spital.

Motivul pentru care mama a fost nevoită să se întoarcă în casa afectată de cutremur

Familia ei a fost forțată să se întoarcă la casa parțial distrusă, deoarece nu exista un adăpost alternativ disponibil în Jindayris, unul dintre orașele cele mai afectate din nord-vestul Siriei. De asemenea, ei nu au primit niciun alt ajutor de la cutremur, la fel ca alte zeci de mii de persoane care au fost afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Miracol cu repetiţie: O mamă din Siria și bebeluşul ei nou-născut, salvați de două ori în 3 zile de sub dărâmăturile casei afectate de cutremur