Antena Meniu Search
x

Zelenski: Rusia are de 20 de ori mai multe echipamente militare în Donbas decât Ucraina

În timpul discursului său de la Forumul Economic Mondial de la Davos, Volodimir Zelenski a vorbit despre raportul de forțe disproporționat dintre țara sa și Rusia pe frontul din Donbas. Președintele ucrainean le-a explicat celor prezenți în timpul primei zile a evenimentului că rușii au de 20 de ori mai multe arme decât armata sa, notează Pravda.

de Adrian Popovici

la 24.05.2022, 15:56

Zelenski le-a cerut celor prezenția la Davos mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.
Zelenski a spus în discursul de la Davos că rușii au mult mai multe arme decât ucrainenii pe frontul din Donbas

"Ei (n.r. rușii), în prezent, au de 20 ori mai multe echipamente militare în Donbas, raportul este de 1 la 20. Imaginați-vă puterea soldaților noștri, a poporului nostru", le-a spus Zelenski celor prezenți la Davos.

Zelenski a subliniat că nu dorește ca sute de mii de oameni să moară în Ucraina, motiv pentru care țara sa are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune.

Aceste afirmații au fost făcute în același discurs în care președintele ucrainean a cerut sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. "Acestea trebuie implementate; embargoul asupra petrolului rusesc; izolarea completă a băncilor, fără excepții; evitarea industriei IT din Rusia; suspendarea comerțului cu agresorul", a adăugat Zelenski.

Liderul ucrainean consideră că astfel de sancțiuni în cazul unui război neprovocat vor reprezenta un precedent care va fi luat în calcul în următorii ani. "Trebuie să stabilim un precedent al companiilor internaționale care părăsesc piața rusă, împiedicând mărcile lor să fie asociate cu crime de război, împiedicând birourile, conturile și produsele lor să fie utilizate de criminalii acțiunile lor violente", le-a mai spus Zelenski celor prezenți.

Pe acelaşi subiect

Cum evoluează frontul din Donbas?

Pe măsură ce conflictul din Ucraina se prelungește, luptele din Donbas, regiunea istorică în care se află cele două republici separatiste, devin mai sângeroase. Analiștii explică faptul că, în acest moment, Rusia este interesată să își extindă și securizeze cuceririle din această zonă.

"Următoarele săptămâni ale războiului vor fi dificile și trebuie să fim conștienți de acest lucru", a declarat Zelenski într-un discurs de luni seară în care a adăugat că situația din Donbas se complică și că luptele cele mai intense se vor purta în Bakhmut, Popasna and Severodonetsk.

Guvernatorul Lugansk, din Donbas, a declarat că Rusia a trimis mii de soldați pentru a captura întreaga regiune și că Severodoetsk se află sub un atac masiv, avertizându-și că că este prea târziu pentru evacuare și le-a recomandat să se adăpostească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Zelenski: Rusia are de 20 de ori mai multe echipamente militare în Donbas decât Ucraina