Antena Meniu Search
x

Zelenski cere bogaților lumii la Davos mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni "maxime" pentru Rusia

Forumul Economic Mondial de la Davos este dominat, în general, de discuțiile legate de sectorul financiar, comerț și energie. În 2022, lucrurile stau diferit, în atenția participanților aflându-se războiul din Ucraina și eficiența sancțiunilor economice. Această schimbare a fost surprinsă și de discursul pe care Volodimir Zelenski l-a ținut în prima zi a acestui eveniment.

de Adrian Popovici

la 23.05.2022, 15:05

Zelenski crede că dacă țara sa ar fi primit armele de care avea nevoie de la început ar fi putut fi evitate câteva zeci de mii de morți
Volodimir Zelenski le-a cerut celor adunați la Davos noi sancțiuni împotriva Rusiei. - Profimedia

În discursul său, Volodimir Zelenski le-a cerut celor care s-au adunat la Davos a cerut sancțiuni "maxime" împotriva Rusiei. Mai exact, el a cerut un embargou asupra petrolului rusesc, excluderea băncilor din această țară din sistemele globale, abandonarea industriei IT și a relațiilor comerciale cu această țară, notează LA Times.

"Acestea ar trebui să fie sancțiunile: Ele ar trebui să fie maxime, astfel încât Rusia și orice alt potențial agresor care dorește să ducă un război brutal împotriva vecinilor săi să cunoască în mod clar consecințele imediate ale acțiunilor lor", a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a spus că sancțiunile ar trebui să fie un precedent care va funcționa timp de decenii. El a cerut, de asemenea, retragerea completă a companiilor străine din Rusia pentru a preveni sprijinirea războiului și a spus că Ucraina are nevoie de finanțare - cel puțin 5 miliarde de dolari pe lună. Zelenski a subliniat și faptul că, dacă țara sa ar fi primit toate armele de care ar fi avut nevoie chiar din februarie, ar fi putut fi evitate câteva zeci de mii de morți.

Războiul din Ucraina, un moment de cotitură în istorie

Pe acelaşi subiect

Pentru participanți la Forumul Mondial, există multe alte teme de abordat în acest moment, nu doar războiul din Ucraina: creșterea prețurilor la alimente și combustibili, schimbările climatice, inegalitățile economice și sociale, precum și crizele persistente de sănătate publică.

Cu toate acestea, după cum a declarat Klaus Scwab, fondatorul evenimentului, războiul lui Vladimir Putin din Ucraina reprezintă un moment important în istoria mondială, care va influența economia globală și relațiile internațională în anii viitori.

"Acest război este într-adevăr un punct de cotitură al istoriei și va remodela peisajul nostru politic și economic în următorii ani", a declarat fondatorul evenimentului, Klaus Schwab.

Zelensky, care a primit ovații în picioare după discursul său, a atras atenția asupra faptul că rușii opresc aprovizionarea globală cu materii prime alimentare, cum ar fi grâul și uleiul de floarea soarelui, prin blocarea porturilor și furtul acestor produse. Ucraina, împreună cu Rusia, este un exportator major de grâu, orz și ulei de floarea-soarelui, iar întreruperea acestor schimburi comerciale amenință siguranța alimentară în țările din Africa, Orientul Mijlociu și părți din Asia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zelenski cere bogaților lumii la Davos mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni "maxime" pentru Rusia