Antena Meniu Search
x

Joe Biden: Războiul a devenit o problemă globală. Putin vrea să extermine identitatea Ucrainei

"Lumea traversează un moment întunecat în istoria noastră comună”, a declarat președintele american Joe Biden aliaților cheie din Asia, referindu-se la război declanșat de Rusia în Ucraina, scrie BBC

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 14:08

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Războiul a devenit o „problemă globală”, spune președintele Biden în cadrul summitului QUAD de la Tokyo. Premierul japonez Fumio Kishida și-a exprimat îngrijorarea, subliniind că o situație similară nu ar trebuie să se petreacă niciodată în Asia, referindu-se la tensiunile China - Taiwan. 

Declarațiile liderului de la Casa Albă vin la o zi după ce a promis că va apăra Taiwanul în cazul unei invazii a forţelor regimului de la Beijing. 

Războiul din Ucraina, „va afecta întreaga lume”, deoarece blocada Rusiei asupra exporturilor de cereale din Ucraina agravează criza alimentară globală, a subliniat Biden. 

India a refuzat să critice Rusia

Pe acelaşi subiect

Preşedintele SUA Joe Biden ”a lăudat sprijinul puternic al Australiei oferit Ucrainei de la invazia Rusiei, iar liderii au convenit asupra importanţei continuării solidarităţii, inclusiv cu scopul de a se asigura că niciun eveniment similar nu se va repeta vreodată în Indo-Pacific”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

India este singurul membru al alianţei Quad care a refuzat să critice în mod public Moscova pentru invadarea Ucrainei.

Biden: Putin vrea să distrugă identitatea Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat luni pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că încearcă să distrugă identitatea Ucrainei, după cum demonstrează bombardamentele ruse asupra unor ţinte civile precum şcoli, spitale, centre de îngrijire şi muzee, informează dpa.

"Cred că ceea ce încearcă să facă Vladimir Putin este să elimine identitatea Ucrainei", a spus Biden, în timpul vizitei sale la Tokyo. "El nu o poate ocupa, însă încearcă să o distrugă", a adăugat preşedintele american.

Vladimir Putin "trebuie să plătească un preţ mare pentru barbaria lui în Ucraina", pentru a-i descuraja pe alţii să întreprindă asemenea acţiuni, a mai spus Biden cu referire la tensiunile militare în jurul Taiwanului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden: Războiul a devenit o problemă globală. Putin vrea să extermine identitatea Ucrainei