Antena Meniu Search
x

Video Zelenski s-a întâlnit cu președintele Poloniei la revenirea din SUA: "Ne pregătim, ne întărim forţele comune"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o întâlnire cu omologul său polonez, pe drumul de revenire în ţară din SUA. Liderul de la Kiev a explicat în ce a constat discuţia sa, "într-un format special", cu Andrzej Duda.

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 07:37

Zelenski s-a întâlnit cu președintele Poloniei la revenirea din SUA: "Ne pregătim, ne întărim forţele comune" - captura video Facebook

Volodimir Zelenski a adresat joi un discurs scurt ucrainenilor, în care vorbit despre vizita în SUA, dar ;i despre întâlnirea pe care a avut-o, în drum spre casă, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

"Astăzi voi avea un discurs foarte scurt şi în condiţii neobişnuite, dar ca întotdeauna - despre ceea ce am reuşit. Ne întoarcem de la Washington - venim cu rezultate bune. Cu ceva care va ajuta cu adevărat. Când spunem „patrioţi” în Ucraina şi în Statele Unite, ne referim în egală măsură la protecţia statului şi a poporului. Această problemă a fost rezolvată pentru Ucraina.

Există şi sprijin financiar. De asemenea, există şi alte acorduri. Îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru ajutor, leadership-ul său în plan internaţional şi determinarea sa de a câştiga. Sunt recunoscător Congresului Statelor Unite - ambelor camere, ambelor partide, tuturor celor care susţin Ucraina, tuturor celor care îşi doresc victoria la fel de mult ca noi toţi. Va fi victorie! Slavă fiecăruia dintre războinicii noştri! Slavă tuturor celor care ne apără statul! Aducem în Ucraina, în Donbas, în Bahmut şi în sud deciziile pe care Forţele noastre de Apărare le aşteptau", a afirmat Zelenski. 

Zelenski, după întâlnirea cu Duda: "Ne pregătim, ne întărim forţele comune"

Pe acelaşi subiect

Președintele ucrainean a explicat şi în ce a constat discuţia sa "într-un format special" cu Andrzej Duda: "În drum spre casă, m-am întâlnit cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. Le-am mulţumit lui, tuturor polonezilor, oraşului - salvator Rzeszów pentru tot ceea ce fac pentru Ucraina şi pentru protejarea noastră – pentru protejarea Europei. Astăzi, într-un format special, faţă în faţă, am discutat despre interacţiunea noastră cu Andrzej. I-am spus despre ce mi s-a spus în Statele Unite, despre viziunea noastră strategică pentru anul viitor... Ne pregătim, ne întărim forţele comune".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia nu se teme de rachetele Patriot oferite de SUA Ucrainei

Rusia a afirmat că faptul că Ucraina va primi rachete Patriot de la Statele Unite, anunţat în timpul vizitei preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, nu va ajuta la rezolvarea conflictului sau să împiedice Moscova să îşi atingă obiectivele, potrivit Reuters. Deşi sistemul de apărare anti-aeriană Patriot este privit în general ca unul avansat, preşedintele rus Vladimir Putin l-a calificat ca ”destul de vechi”, spunându-le jurnaliştilor că Moscova va găsi o cale să îl pareze. În acelaşi timp, el a spus că Rusia vrea să pună capăt războiului din Ucraina şi că asta va implica, în mod inevitabil, o soluţie diplomatică. Aceste afirmaţii au atras reacţii sceptice din SUA. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Kirby a declarat că Putin ”nu a dat niciun indiciu că este dispus să negocieze” un sfârşit al războiului care a început prin invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie.

”Tot ce el (Putin) face, pe teren şi în aer, arată un om care vrea să continue violenţele asupra poporului ucrainean şi ca războiul să escaladeze”, a declarat Kirby jurnaliştilor, potrivit News.ro.

Rusia a afirmat în mod repetat că este deschisă negocierilor, dar Ucraina şi aliaţii săi suspectează că este o strategie pentru a câştiga timp, după o serie de înfrângeri ale Rusiei pe câmpul de luptă şi retrageri care au dat avânt Ucrainei în acest război de zece luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski s-a întâlnit cu președintele Poloniei la revenirea din SUA: "Ne pregătim, ne întărim forţele comune"