Antena Meniu Search
x

Zelenski se declară precaut în legătură cu anunţul retragerii rușilor din Herson. "Duşmanul nu ne face cadouri. Nu renunţăm"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, miercuri, că tratează cu "prudenţă extremă" anunţul privind retragerea armatei ruse din oraşul Herson. Liderul de la Kiev a declarat că "nu renunţă la nimic, luptă foarte atent, fără emoţii, fără riscuri inutile".

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 10:41

Zelenski se declară precaut în legătură cu anunţul retragerii rușilor din Herson. "Duşmanul nu ne face cadouri. Nu renunţăm"
Zelenski se declară precaut în legătură cu anunţul retragerii rușilor din Herson. "Duşmanul nu ne face cadouri. Nu renunţăm" - Facebook

"Cea mai mare confruntare este acum în regiunea Doneţk, este foarte important, acolo se decid multe. Suntem fermi. Nu renunţăm la nimic", a transmis preşedintele Volodimir Zelenski. "Ne mişcăm treptat, întărindu-ne poziţiile pas cu pas. Există multă bucurie în spaţiul media astăzi şi este clar de ce. Dar emoţiile noastre trebuie să fie reţinute, întotdeauna în timpul războiului. Cu siguranţă nu voi hrăni inamicul cu toate detaliile operaţiunilor noastre, nici în sud, nici în est, nici oriunde altundeva. Când vom avea rezultatul nostru, toată lumea îl va vedea".

În alocuţiunea sa, Zelenski a afirmat că "duşmanul nu ne face cadouri, nu face „gesturi de bunăvoinţă. Ne luptăm. Şi atunci când lupţi, trebuie să înţelegi că fiecare pas este întotdeauna rezistenţă din partea inamicului, este întotdeauna pierderea vieţilor eroilor noştri. Prin urmare, ne mişcăm foarte atent, fără emoţii, fără riscuri inutile. În interesul eliberării întregului nostru pământ şi pentru ca pierderile să fie cât mai mici. Aşa vom asigura eliberarea Hersonului, Kahovka, Doneţk şi a altor oraşe ale noastre".

Avertismentul lui Zelenski pentru Moscova

El i-a avertizat şi pe cei de la Moscova: "Vreau să-i avertizez pe toţi cei de la Moscova care iau deciziile relevante: orice încercare a de a arunca în aer CHE Kakhovka şi de a inunda teritoriul nostru şi de a distruge centrala nucleară Zaporojie va însemna că declaraţi război în ansamblu lumii. Gândeşte-te ce se va întâmpla cu tine atunci".

Pe acelaşi subiect

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, şi-a exprimat miercuri scepticismul în legătură la decizia forţelor ruse de a se retrage din Herson şi a avertizat că ar putea fi vorba despre o capcană. El a declarat pentru Reuters că numai restabilirea controlului ucrainean în respectiva regiune va certifica această retragere.

Şoigu a anunţat retragerea trupelor ruse din Herson

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, notează Reuters şi AFP.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie. Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zelenski se declară precaut în legătură cu anunţul retragerii rușilor din Herson. "Duşmanul nu ne face cadouri. Nu renunţăm"