Antena Meniu Search
x

Video Zaporojie a fost din nou bombardat. Loviturile cu rachete au ucis 43 de oameni într-o săptămână, spune Zelenski

Vladimir Putin acuză Ucraina de terorism, după explozia care a avariat podul dintre Rusia şi Crimeea. Armata rusă a început deja represaliile: cel puţin 14 oameni au murit la Zaporojie, unde, ieri dimineaţă, un bloc de locuinţe a fost lovit în plin de rachete. Oraşul a fost din nou atacat şi în această noapte. Bombardamentele au făcut victime şi în regiunile Herson şi Sumî. Putin va prezida astăzi o reuniune a Consiliului rus de Securitate, care ar putea decide intensificarea atacurilor împotriva Ucrainei. Război Rusia - Ucraina, ziua 229 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 08:27

Vezi și

Putin acuză Ucraina de terorism

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: A fost un act terorist îndreptat spre distrugerea unei infrastructuri civile, de importanţă critică, a Federaţiei Ruse. Iar autorii, făptaşii şi cei care au dat ordinele sunt serviciile secrete ale Ucrainei. 

Liderul de la Kremlin a aprobat integral raportul dat de preşedintele Comitetului de Investigaţii, însărcinat cu ancheta asupra exploziei de pe podul Kerci. După numai o zi de cercetări, acesta a stabilit că a fost vorba de un atac terorist, pus la cale de Ucraina. 

Alexandr Bastrîkin, şef Comitetul de Investigaţii: Serviciile secrete ucrainene şi cetăţeni ai Rusiei şi ai unor ţări străine au ajutat la pregătirea acestui atac terorist. 

Pe acelaşi subiect

Dar represaliile începuseră deja în zorii zilei de ieri. Un cartier de locuinţe din Zaporojie a fost ţinta unui atac aerian. Un bloc cu nouă etaje a fost parţial distrus, cinci case au fost făcute una cu pământul şi zeci de alte clădiri sunt grav avariate. Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa, dar bilanţul este încă provizoriu. Au fost răniţi peste 70 de oameni între care 11 copii. 

Tamara Fedorina, locuitoare din Zaporojie: Noi am muncit, iar acum... vedeţi ce au făcut? Copiii au rămas fără un adăpost unde să trăiască. 

Cu câteva ore în urmă, Zaporojie a fost din nou bombardat

Iar cu câteva ore în urmă, Zaporojie a fost din nou bombardat. Aceasta deşi oraşul este capitala uneia din regiunile pe care Rusia pretinde că le-a anexat la dorinţa locuitorilor lor. Aviaţia rusă a făcut victime şi în provincia Herson: cinci oameni au murit după ce a fost mitraliat un convoi de vehicule civile, care aşteptau să traverseze un râu cu bacul. În mesajul său de seară, preşedintele Zelenski a vorbit pe larg despre atacul de la Zaporojie, ca o dovadă că adevăratul stat terorist este Rusia. 

Volodimir Zelenski: Ucraina va câştiga acest război. Putem să ne eliberăm întregul teritoriu şi putem să trimitem statul terorist acolo unde-i este locul. Rusia trebuie pedepsită pentru terorism. 

Zelenski nu a făcut nicio referire la explozia de pe podul Kerci, care nu a fost revendicată oficial de Ucraina. Experţi militari citaţi de BBC pun la îndoială versiunea anchetatorilor ruşi, şi anume că deflagraţia s-ar fi produs într-un camion al cărui şofer a fost una din cele cinci victime. Mai probabil ar fi ca o dronă maritimă să fi fost detonată sub pod, consideră experţii, adăugând că Rusia ar prefera să ascundă faptul că Ucraina poate deţine asemenea arme. Consiliul de securitate al Rusiei se întruneşte astăzi pentru a stabili măsurile de ripostă. Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului a exclus, cel puţin pentru moment, că s-ar avea în vedere folosirea armelor nucleare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Zaporojie a fost din nou bombardat. Loviturile cu rachete au ucis 43 de oameni într-o săptămână, spune Zelenski