Antena Meniu Search
x

Video Preot din Constanța, acuzat că ridică ilegal un bloc cu 7 etaje pe litoral, în Mamaia Nord-Năvodari. Lucrările sunt în toi pe șantier

Un preot din Constanța este acuzat de vecini că ridică ilegal un bloc de 7 etaje în cea mai aglomerată zonă de pe litoral. Oamenii l-au dat în judecată și au reușit să obțină suspendarea autorizației de construire. Insă telespectatorii ne-au trimis, pe Fii Observator, dovada că muncitorii continuă lucrul. Şi primăria, care a emis autorizaţia, şi proprietarul clădirii spun că nu le-a fost comunicată decizia instanţei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.02.2022, 21:09

Vezi și

În Mamaia Nord - Năvodari se construieşte. Oricum. Cu sau fără autorizaţie. Cu sau fără acte. Pentru a transforma orice petec de pământ într-o mină de aur, nimeni nu se împiedică de lege.

Dragoș Filimon, localnic: ”Prin acest certificat de urbanism, emis de primărie, specifică nişte date care din ce vedem nu prea corespund cu realitatea. Toate avizele acestea au la bază un document care nu reflectă realitatea”.

Instanța a decis suspendarea autorizației de construire

Mai mulţi vecini ai viitorului bloc acuză modul în care Primăria Năvodari a emis avizele şi au cerut instanței suspendarea autorizației de construire.

Pe acelaşi subiect

Dragoș Filimon, localnic: ”În extrasul de plan cadastral care este necesar pentru depunerea autorizaţiei de construcţie, este delimitat terenul şi se văd nişte clădiri pe teren, dar ele nu apar în certificatul de urbanism sau în alte documente”.

Acum două săptămâni, instanţa a suspendat autorizaţia de construire, până când se va pronunţa în privinţa legalităţii actelor. Însă lucrările au continuat. Vecinii au chemat poliţia şi ne-au trimis, pe Fii Observator, filmări de pe şantierul deschis şi ziua, şi noaptea.

Preotul-investitor:Sunt un om cu o lucrare privată, ce vreţi de la mine? Duceţi-vă la instituţii, duceţi-vă unde vreţi. Nu am punct de vedere”.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: ”A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea încetării acestora”.

Preotul-investitor susține că nu a ştiut ce a decis instanţa

Andreea Filip, reporter Observator: Este o decizie în instanţă de suspendare a autorizaţiei de construcţie”.

Preotul-investitor: ”Da, aduceţi-o dumneavoastră dacă există. Vă rog să mi-o prezentaţi!”

Andreea Filip, reporter Observator: ”Păi este pe portal”.

Preotul-investitor: ”Nu, vă rog să mi-o prezentaţi! Unde este?”

Aceeași explicație o au și reprezentanții primăriei: ”Până în momentul de față, instanța de judecată nu a comunicat oficial autorității publice hotărârea privind suspendarea Autorizației de Construire”.

Legea spune, însă, altceva.

Emil Tatu, avocat: ”Hotărârea prin care se dispune suspendarea este executorie de drept, potrivit art 15, alin 4, din legea 554/2004. Din punctul acesta de vedere, nu este necesară comunicarea din partea instanţei”.

Te invităm să Fii Observator şi să ne trimiţi informaţii, poze sau imagini video care pot deveni o ştire folosind formularul de pe site-ul observatornews.ro, în secţiunea Fii Observator, sau pe whatsapp la numărul 0722.699.800, iar noi vom prezenta cazul tău la Observator şi pe observatornews.ro.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Preot din Constanța, acuzat că ridică ilegal un bloc cu 7 etaje pe litoral, în Mamaia Nord-Năvodari. Lucrările sunt în toi pe șantier