Antena Meniu Search
x

A fost desemnată cea mai proastă maşină din istorie

Modelul REVAi, pus în vânzare de Reva Electric Car Company, în perioada 2001-2012, a fost desemnată de specialiştii de la Auto Express drept cea mai proastă maşină din istorie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.05.2019, 14:41

Produsă în India, a fost vândută cu aproximativ 12.000 de euro bucata
REVAi a fost desemnată cea mai proastă maşină din istorie - The Sun Online

Modelul REVAi, pus în vânzare de Reva Electric Car Company, în perioada 2001-2012, a fost desemnată de specialiştii de la Auto Express drept cea mai proastă maşină din istorie.

Deşi REVAi, produsă în India, s-a vândut cu 10.000 de lire sterline în Marea Britanie sau cu 11.500 de euro în alte ţări din Europa, precum Spania sau Norvegia, maşina a dezamăgit crunt prin forma dubioasă, liniile inegale, combinaţiile de culori şi rezultatele proaste de la testele de siguranţă.

REVAi, cea mai proastă maşină din istorie, devenea coşciug pe roţi la peste 40 de kilometri pe oră

Conform specialiştilor Auto Express, citaţi de The Sun, maşina risca să devină un coşciug pe roţi de fiecare dată când se depăşea viteza de deplasare de 40 de kilometri pe oră.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, REVAi era atât de puţin pretenţioasă încât o puteau conduce inclusiv adolescenţii de 16 ani, după un test simplu.

Podiumul celor mai proaste maşini din istorie a fost completat de Austin Allegro, imaginea dezastrului înregistrat de industria auto din Marea Britanie în anii '70, şi de Chrysler Cruiser Convertible, copia nereuşită a unor autoturisme de top din anii 1930.

În ciuda imaginii dezastruoase, Chrysler Cruiser Convertible s-a vândut în peste 1,35 milioane de exemplare, în perioada 2000-2010, iar Austin Allegro s-a vândut în aproape 650.000 de exemplare, în perioada 1973-1982.

Au mai prins topul celor mai proaste autoturisme din istorie Ssangyong Rodius, Alfa Romeo Arna, Rover CityRover, Morris Marina, Reliant Robin, FSO Polonez şi Vauxhall Frontera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » A fost desemnată cea mai proastă maşină din istorie