Antena Meniu Search
x

Video CALCUL: În ce an se vor termina despăgubirile pentru șoferii cu asigurări RCA la Euroins sau City Insurance

Noutăţi deloc plăcute pentru şoferi. Dacă faceţi parte din categoria celor care au primit deja despăgubiri pentru poliţele RCA făcute la cele două companii falimentare, puteţi să vă consideraţi fericiţi. Asta pentru că ritmul de soluţionare a cererilor merge din ce în ce mai greu. 

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 13:14

Vezi și

Sunt în continuare sute de mii de şoferi care aşteaptă să îşi primească banii. Din cele peste 240.000 de cereri depuse în cazul City Insurance, s-au făcut plăţi pentru 162.000

În cazul Euroins, situaţia e şi mai gravă. Sunt 232.000 de cereri, dintre care s-au rezolvat doar 30.000. Asta înseamnă că după falimentul celor două companii, sunt 280.000 de şoferi care încă aşteaptă să îşi primească banii pentru poliţele RCA pe care nu au mai avut cum să le folosească. 

Despăgubiri abia peste doi ani, dacă se menține ritmul actual

Iar în ritmul actual mai au de aşteptat mult şi bine. Având în vedere că în fiecare lună se soluţionează în jur de 11.000 de dosare, ajungem la concluzia că, în urma celor două falimente, toate despăgubirile ar putea fi făcute abia peste doi ani. 

Principala problemă ar fi lipsa personalului de la Fondul de Garantare. Dar nici fondurile nu sunt suficiente. Anul trecut, companiile de asigurare au făcut despăgubiri de peste 4 miliarde lei, doar în baza polițelor RCA. În plus, dauna medie plătită a crescut semnificativ, cu peste 8%, şi a ajuns la peste 2.000 euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri Auto » CALCUL: În ce an se vor termina despăgubirile pentru șoferii cu asigurări RCA la Euroins sau City Insurance