Antena Meniu Search
x

Cinste lor! Trei studenți români au câștigat finala Microsoft Imagine Cup 2016

Trei studenți ai Universității Politehnice din București au câștigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Echipa a primit un premiu în valoare de 50.000$ și șansa la titlul de campion Imagine Cup.

Trei studenți ai Universității Politehnice din București au câștigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Echipa a primit un premiu în valoare de 50.000$ și șansa la titlul de campion Imagine Cup, scriu cei de la digi24.ro.

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne și generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

“Experiența este una uimitoare și nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri și a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea - product developer ENTy.

Astăzi, de la ora 19:00, ora României, câștigătorii celor trei categorii (Innovation, Games și World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion și o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.

Anul acesta, 150 de echipe de elevi și studenți – câştigători ai finalelor naţionale – au participat la semifinalele mondiale ale competiţiei, unde au fost jurizate de un grup internaţional de MVPs (Most Valuable Professionals), experţi în industrie şi angajaţi ai Microsoft.

În total, doar 35 de echipe de pe întreg mapamondul au fost selectate pentru a concura cu proiectele lor în cadrul celor trei secțiuni de concurs: Innovation, Games, World Citizenship.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Cinste lor! Trei studenți români au câștigat finala Microsoft Imagine Cup 2016