Antena Meniu Search
x

De ce sunt astăzi scările rulante mai sigure ca niciodată?

În orice ţară civilizată, fiecare spaţiu public aglomerat dispune de soluţii eficiente, care au rolul de a fluidiza traficul şi de a uşura transportul pe diferite niveluri ale clădirilor.

de Redactia Observator

la 12.06.2019, 15:42

Siguranţa scărilor rulante
De ce sunt astăzi scările rulante mai sigure ca niciodată - Pixabay

În orice ţară civilizată, fiecare spaţiu public aglomerat dispune de soluţii eficiente, care au rolul de a fluidiza traficul şi de a uşura transportul pe diferite niveluri ale clădirilor. În această categorie se încadrează şi scările rulante, pe care le întâlnim atât în spaţii comerciale, cât şi în gări sau aeroporturi. Scările rulante sunt proiectate astfel încât să ofere cea mai bună şi sigură experienţă utilizatorilor, atât din punctul de vedere al accesibilităţii, cât şi al confortului. Din acelaşi motiv, constructorii de scări rulante fac eforturi constante pentru a îmbunătăţi siguranţa călătorilor, prin creşterea continuă a performanţelor tehnice. Află cât de sigure sunt scările rulante, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine, iar în cazul în care te interesează un astfel de produs pentru imobilul tău, afla că prin intermediul internetului poți găsi rapid o scara rulanta, precum și asistență tehnică, din partea celor mai buni experți în domeniu!

Dispozitiv anti-întoarcere şi monitorizare a paşilor

Pentru ca persoanele care circulă în diferite spaţii publice să se poată bucura de siguranţă şi confort, constructorii de scări rulante pun mare preţ pe îmbunătăţirea performanţelor tehnice ale acestor produse. Unul dintre dispozitivele de siguranţă a scărilor rulante este cel anti-întoarcere şi monitorizare a miscarii. Acest dispozitiv va opri scările rulante atunci când un obiect este prins între treptele sale sau în momentul în care detectează o anomalie în mişcarea scarii. Astfel, aceste caracteristici previn modificările bruşte de direcţie, oferindu-ţi un plus de confort.

Reacţie a sistemului în cazul unei viteze neobişnuite

Atunci când scara rulantă funcţionează cu o viteză prea mare sau prea mică, sistemul se va opri în mod automat, astfel încât pasagerii să poată coborî rapid şi sigur de pe trepte, fără să păţească nimic. Această caracteristică a scărilor rulante vine în siguranţa utilizatorilor, reacţionând prompt, în situaţii de criză.

Buton oprire de urgenţă

Una dintre cerinţele de bază a normelor de siguranţă este posibilitatea opririi scărilor rulante, în momentul în care apar pericole pentru utilizatori. Astfel, în momentul în care butonul de siguranţă este apăsat pentru prima dată, scările rulante se vor opri automat. Acest lucru poate reduce, sigur şi eficient, orice prejudiciu cauzat de accidente, în situaţii de urgenţă.

Consumul de energie electrica al motorului se adaptează în funcţie de trafic

Scările rulante beneficiază de un dispozitiv care funcţionează în ritm continuu, în funcţie de trafic. Astfel, consumul motorului se adaptează, raportat la utilizatorii care folosesc scările rulante pentru a ajunge în direcţia pe care o doresc. Atunci când nu există pasageri, scara rulantă încetineşte pentru a scadea consumul de energie electrica .

Frâna de siguranţă opreşte scara rulantă automat, în cazul unui pericol

Atunci când există o cădere de tensiune sau în momentul în care a fost apăsat butonul de urgenţă, frâna de siguranţă opreşte scara rulantă, pentru a evita apariţia posibilelor accidente, atunci când utilizatorii urcă sau coboară.

Întreruperea funcţionării lanţului de acţionare

Un alt dispozitiv de siguranţă care vine în folosul utilizatorilor scărilor rulante ţine de lanţul de acţionare. În momentul în care lanţul de acţionare se intrerupe, se opreşte sau detectează o depăşire a limitei admise, scările rulante se opresc, pentru a evita apariţia unui posibil accident.

Dispozitiv de siguranţă în cazul slăbirii balustradelor mobile

Pentru protejarea utilizatorilor, scările rulante beneficiază şi de un dispozitiv care le poate opri funcţionarea, în momentul în care balustradele mobile se rup, alunecă sau se slăbesc.

Dispozitiv de siguranţă pentru oprirea scării rulante

În situaţiile în care un pantof sau un alt articol vestimentar rămân prinse între garniturile de protecţie, scara rulantă se va opri automat, pentru siguranţa utilizatorilor.

Dispozitiv de siguranţă pentru protejarea mâinilor

Pentru a preveni accidentarea utilizatorilor, constructorii de scări rulante folosesc şi un dispozitiv de siguranţă pentru protejarea mâinilor. Astfel, se foloseşte un material din cauciuc moale, care se află în exteriorul balustradei mobile, ce previne contactul acesteia cu degetele sau mâinile. În momentul în care este detectat contactul fizic cu acest dispozitiv, la orificiul de intrare, scările rulante se opresc automat.

Rolul periilor de la capetele scărilor rulante

Pentru un confort sporit, vei găsi de-a lungul scărilor rulante o perie, care are rolul de a preveni apropierea prea mare de margini, pentru a evita agăţarea sau prinderea obiectelor vestimentare.

În afara caracteristicilor de siguranţă menţionate, scările rulante se vor opri de fiecare dată când capacul dinaintea scării este deschis şi ori de câte ori apar nereguli în funcţionarea perfectă a acestor echipamente. Având în vedere grija pe care constructorii o acordă construirii scărilor rulante, acestea sunt sigur de folosit, în orice spaţiu public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » De ce sunt astăzi scările rulante mai sigure ca niciodată?