Antena Meniu Search
x

Un român fără ocupaţie i-a lăsat muţi pe italieni: "Ion, mulţumim din suflet!"

Un român fără ocupaţie a lăsat mută de uimire şi apreciere comunitatea din Oliveri, după ce s-a apucat să aranjeze un parc din localitate, fără să ceară vreun ban pentru efortul său. Pe pagina de Facebook a localităţii a apărut un mesaj de mulţumire.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 30.10.2019, 14:03

- Foto Comune di Oliveri

Un român fără ocupaţie a lăsat mută de uimire şi apreciere comunitatea din Oliveri, după ce s-a apucat să aranjeze un parc din localitate, fără să ceară vreun ban pentru efortul său. 

Pe pagina de Facebook a localităţii a apărut un mesaj de mulţumire, iar comentariile sunt pline de mesaje frumoase şi laude la adresa românului.

O poveste frumoasă, aproape un basm în zilele noastre

Italienii au rămas profund impresionaţi de gestul unui român din Oliveri, pe nume Ion. Consiliul de administraţie din Oliveri a postat pe pagina instituţiei un mesaj în care descrie foarte frumos gestul românului şi îşi arată aprecierea şi consideraţia pentru el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"O poveste minunată, aproape un basm al zilelor noastre, într-o epocă marcată de frică pentru ce e diferit, în care integrarea imigranților în societatea noastră este greu tolerată, o mare lecție de civilizație și, în același timp, de respect. Lecţia a venit azi de la Ion, un cetățean român, care acum face parte din comunitatea Oliveri", se arată în mesajul autorităţilor.

Autorităţile povestesc despre faptul că Ion pur şi simplu a venit la primărie şi a spus că este şomer, are foarte mult timp liber, însă ar vrea să facă ceva pentru comunitate. El a întrebat dacă se poate ocupa de aranjamentele florale dintr-un parc din localitate şi a primit permisiunea să o facă.

Ion, propus pentru acordarea cetăţeniei italiene

Rezultatul a uimit pe toată lumea, cu frumuseţea muncii lui Ion.

"Dacă în aceste zile vei vedea un bărbat în parc, pe care nu-l cunoşti, care lucrează printre printre jocuri și copii, nu-ți face griji. Este un prieten", transmit autorităţile din Oliveri.

Oamenii au propus imediat ca Ion să poată primi cetățenia italiană, după o examinare care să-i evalueze cunoştinţele cerute de lege şi să primească ajutor în acest sens.

"În așteptarea unei mutații genetice care să elimine prejudecățile, îi mulțumim prietenului nostru Ion că a ales singura cale posibilă către o integrare adevărată: respectul pentru locuri și oameni", au scris autorităţile din Oliveri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un român fără ocupaţie i-a lăsat muţi pe italieni: "Ion, mulţumim din suflet!"