Antena Meniu Search
x

Marea Britanie: Britanicii, îndemnaţi de presă să iasă la VOT

Presa din Marea Britanie îi îndeamnă pe britanici să voteze, “într-o zi decisivă”, la referendumul privind apartenenţa Regatului Unit la Uniunea Europeană.

Presa din Marea Britanie îi îndeamnă pe britanici să voteze, “într-o zi decisivă”, la referendumul privind apartenenţa Regatului Unit la Uniunea Europeană.

“Marea Britanie decide”, scrie pe prima pagină tabloidul The Daily Mail, favorabil Brexitului (ieșirea Marii Britanii din UE). La fel si tabloidul The Sun, care titrează: “Ziua Independenței. Renașterea Marii Britanii”, reamintindu-le cititorilor săi să voteze pentru Brexit.

Pe de altă parte, The Times susține rămânerea Marii Britanii în UE si pune accentul pe sondajele de opinie, deloc elocvente, care demonstrează că viitorul “atârnă de un fir de păr”.

The Guardian, care s-a pronunțat pentru rămânerea în UE, notează că britanicii au în față “o zi a deciziei” și preconizează că rezultatul va fi strâns.

The Daily Telegraph, care pledează pentru Brexit, publică pe prima pagină o caricatură în care, având ca fundal steagul Marii Britanii, o bătrână cu un câine — care ar putea fi regina Elisabeta a II-a — se află la o răscruce de drumuri și are în față un indicator cu însemnele In (Înăuntru) și Out (În afară).

The Independent, favorabil continuării în UE, prezintă ultimul sondaj al ComRes, care dă un avantaj comod britanicilor care doresc să rămână în UE, cu 48%, față de cei 42% dintre britanici favorabili Brexitului.

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Marea Britanie: Britanicii, îndemnaţi de presă să iasă la VOT