Antena Meniu Search
x

Medic infecționist, după recordul de decese Covid: Se caută locuri la ATI și uneori până se găsește pacientul moare

Medicul infecționist Miftode Egidia Gabriela spune că numărul deceselor cauzate de Covid-19 va crește în următoarea perioadă și atrage atenția asupra situațiilor în care bolnavii nu primesc tratament la timp doar pentru că, uneori, durează mult timp până li se găsește loc la ATI.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.10.2020, 18:47

Medic infecționist, după recordul de decese Covid: Se caută locuri la ATI și uneori până se găsește pacientul moare
Medic infecționist, după recordul de decese Covid: Se caută locuri la ATI și uneori până se găsește pacientul moare - Hepta
  • Record de decese în România, în ultimele 24 de ore, din cauza Covid-19: 98 de morți.
  • Medicul Miftode Egidia Gabriela spune că numărul deceselor este proporțional cu numărul cazurilor noi de coronavirus.

România a atins joi un nou record negativ privind decesele cauzate de Covid-19, numărul acestora urcând la 98, în ultimele 24 de ore, această evoluție tragică a pandemiei fiind o consecință a supraaglomerarii secțiilor de terapie intensivă.

“O cauză este supraaglomerarea spitalelor. La un moment dat pacienții au nevoie de oxigen. În momentul în care dorim să îi transferăm în terapie intensivă, așa cum se făcea într-o formulă foarte simplă înainte, acum este foarte dificil, se caută locuri și uneori până se găsește un loc pacientul moare. Deci o cauză este și dificultatea aceasta a găsirii locurilor în terapie intensivă și bineînțeles numărul mare de cazuri severe”,  a explicat medicul infecționist Miftode Egidia Gabriela, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ” Gr. T. Popa” din Iaşi, la b1.ro.

Medicul Miftode Egidia Gabriela a mai precizat că numărul deceselor este proporțional cu numărul cazurilor noi de coronavirus și se află în strânsă legătură cu evoluția acestora.

“Există un procent de cazuri critice, cam 5% cu mici variații, în funcție de regiuni. Mereu trebuie să luăm în calcul și posibilitatea ca această boală să evolueze la persoane cu factor de risc major. Știm foarte bine că este diabetul zaharat. Deci în funcție de proporția cazurilor care au diabet zaharat s-ar putea să asistăm la o agravare. De asemenea, este obezitatea, care până acum nu a fost luată în calcul foarte mult. Aceasta este un element foarte agravant. Mai sunt și bolile cardiovasculare, bolile hepatice, dar acestea sunt principalele. Mereu trebuie să ne raportăm la grupul populațional care dezvoltă boala”, a conchis medicul infecționist.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medic infecționist, după recordul de decese Covid: Se caută locuri la ATI și uneori până se găsește pacientul moare