Antena Meniu Search
x

Coronavirusul se răspândește rapid în Europa și SUA. Medic italian: "O nouă închidere totală ar fi necesară"

Al doilea val al pandemiei pune stăpânire pe Europa, dar şi pe SUA. Spania a devenit prima ţară a Uniunii Europene în care peste un milion de oameni au fost infectaţi. Şi Franţa se apropie de acest prag.

de Redactia Observator

la 22.10.2020, 12:02

Vezi și
  • Coronavirusul se răspândește necontrolat în Europa
  • Franța, Spania și Marea Britanie au impus restricții dure
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Spania a devenit a şasea ţară din lume cu peste un milion de infectări după ce numărul acestora s-a dublat în şase săptămâni, cu toate restricţiile. Liderii politici regionali cer interzicerea deplasărilor pe timpul nopţii în întreaga ţară, pentru a frâna transmiterea virusului.

Măsura este deja în vigoare în mai multe regiuni din Franţa şi Italia, unde medicii consideră că nu este suficientă.

Nicola Maturo, medic din Napoli: O nouă închidere totală ar fi necesară pentru cel puţin 15 zile. Dar nu în decembrie, atunci nu ar mai avea rost. Dacă trebuie să o facem, să o facem imediat, pentru a întrerupe lanţul contagiunii.

Italia, Olanda, Polonia sau Grecia sunt doar câteva ţări unde numărul cazurilor noi de infectare în 24 de ore a fost cel mai ridicat de la declanşarea pandemiei. Acelaşi nedorit record s-a consemnat în Marea Britanie, unde s-au instituit trei grade de restricţii, în funcţie de rata contagiunii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pandemia este în creştere şi dincolo de Atlantic. Specialiştii Centrului de Control al Bolilor din Atlanta consideră, acum, că virusul se poate transmite şi prin contacte mai scurte de 15 minute, dar repetate, cu cei infectaţi.

Dr. Robert Redfield, director CDC: Persoane care au avut o serie de contacte mai scurte, dar care au durat, în total, mai mult de 15 minute, au fost şi ele infectate.

Din Brazilia a venit o veste ce putea fi alarmantă: decesul unui voluntar care participa la testarea aşa-numitului "vaccin de la Oxford". Deocamdată nu se cunoaşte cauza decesului, dar testele nu vor fi suspendate.

Aceasta pentru că persoana respectivă nu primise potenţialul vaccin. Ea făcea parte din aşa-numitul "grup martor" care serveşte drept termen de comparaţie pentru evoluţia stării de sănătate a celor vaccinaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coronavirusul se răspândește rapid în Europa și SUA. Medic italian: "O nouă închidere totală ar fi necesară"