Antena Meniu Search
x

O adolescentă creștină de 13 ani a fost răpită în Pakistan și obligată să se căsătorească cu un musulman. Poliţia a salvat-o după o lună

O adolescentă creștină, în vârstă de 13 ani, din Pakistan, care ar fi fost răpită și forțată să se convertească și să se căsătorească cu un musulman, a fost salvată abia la o lună, după ce părinţii ei au anunţat autorităţile că fata a fost răpită de un bărbat în vârstă de 44 de ani. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.11.2020, 10:44

O fată de 13 ani a fost obligată să se căsătorească cu un bărbat în vârstă de 44 de ani.
O fată de 13 ani a fost obligată să se căsătorească cu un bărbat în vârstă de 44 de ani. - Profimedia Images
  • O adolescentă creştină a fost răpită de un bărbat musulman în vârstă de 44 de ani.
  • Tânăra a fost salvată abia la o lună după ce părinţii i-au anunţat dispariţia.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Părinţii au anunţat autorităţile, pe 13 octombrie, că fiica lor a fost răpită de un bărbat musulman în vârstă de 44 de ani.

Poliţia a intervenit abia la o lună de la reclamaţie, susţinând că aveau o declarație a fetei prin care aceasta susținea că are 18 ani și că se căsătorise din propria sa voință. Dar presiunea din partea grupurilor pentru drepturile omului au determinat acțiunea, scrie BBC.

Liderii Bisericii Catolice din Pakistan au cerut judecătorilor să revină asupra cazului controversat, argumentând că adolescenta a fost forțată să declare că este majoră.

Luni, magistraţii au cerut polițiștilor să o găsească pe fată. În aceeaşi zi a fost arestat şi bărbatul în vârstă de 44 de ani.  

Potrivit unui raport recent al Organizației Națiunilor Unite, căsătoriile în care cel puţin un partener este un copil sunt comune în toată Asia de Sud. În Pakistan, aproape 25% dintre femeile care au acum 20 de ani s-au căsătorit înainte de a împlini 18 ani. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O adolescentă creștină de 13 ani a fost răpită în Pakistan și obligată să se căsătorească cu un musulman. Poliţia a salvat-o după o lună