Antena Meniu Search
x

Percheziţii la traficanţii de migranţi. Victimele din Asia plăteau până la 10.000 € pentru a ajunge în Vest. Cine nu avea bani muncea un an fără salariu

O grupare de traficanţi de migranţi formată din cetăţeni români şi pakistanezi a fost destructurată de procurorii DIICOT, împreună de poliţiştii de frontieră.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 25.04.2024, 08:10

Vezi și

Este vorba despre o anchetă transfrontalieră, alături de România au fost implicte și autoritățile din Austria și Italia în destructurarea acestei grupări de trafic de migranți. Spun procurorii DIICOT că din 2021, această grupare se ocupa să aducă forță de muncă din Asia, în special din Pakistan și din Africa și mai departe din România, aceștia erau trecuți în mod ilegal prin județul Timiș, în țările din vestul Europei, în special în Italia, spun procurorii antimafia.

Pentru fiecare migrant gruparea lua între 5.000 și 10.000 de euro și cine nu vea bani să plătească pentru această trecere frauduloasă în vestul Europei trebuia să muncească timp de un an de zile fără să primească salariul la schimb pentru a-și achita datoriile făcute către gruparea infracțională. Procurorii au dscoperit în acest caz 10 astfel de transporturi de migranți care au fost făcute din București prin județul Timiș. Aceștia au trecut ilegal, nu doar pe jos ci și ascunși în mijloace diferite de transport cu destinații diferite din vestul Europei. 

Au fost făcute 21 de percheziții în diferite județe din țară, vorbim despre Brașov, Ilfov, Timiș dar și București, și mai spun procurorii că, la perchezițiile domiciliare, au fost ridicate ume suficiente de bani, peste 70.000 de dolari, de exemplu, peste 60.000 de euro, dar și lire sterline, sume considerabile și în lei, dar și în alte monede. Așadar, peste 20 de persoane implicate au fost duse la audieri și cel mai probabil acestea vor fi reținute și mai departe, propuse instanței pentru arestare preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Percheziţii la traficanţii de migranţi. Victimele din Asia plăteau până la 10.000 € pentru a ajunge în Vest. Cine nu avea bani muncea un an fără salariu