Antena Meniu Search
x

Mesajele pe WhatsApp i-au adus pedeapsa cu moartea unui student de 22 de ani din Pakistan. Fapta pentru care a fost condamnat

Un tribunal din Pakistan a condamnat la moarte un student în vârstă de 22 de ani, acuzat de blasfemie din cauza unor mesaje pe WhatsApp, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 18:25

- Profimedia (scop ilustrativ)

Instanţa din provincia Punjab a declarat că tânărul a distribuit imagini şi videoclipuri cu caracter blasfemic cu intenţia de a jigni sentimentele religioase ale musulmanilor.

Condamnat la moarte în Pakistan

Un tânăr de 17 ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă în acelaşi dosar. Amândoi au negat că au comis vreo încălcare a legii. Blasfemia se poate pedepsi cu moartea în Pakistan. Unele persoane au fost linşate chiar înainte ca dosarele lor să fie judecate.

Plângerea a fost depusă în 2022 de către unitatea de combatere a criminalităţii cibernetice a Agenţiei Federale de Investigaţii din Pakistan (FIA) din Lahore. Cazul a fost înaintat unui tribunal local din oraşul Gujranwala.

Pe acelaşi subiect

Ce făcuse tânărul de 22 de ani

În hotărârea din această săptămână, judecătorii au precizat că tânărul de 22 de ani a fost condamnat la moarte pentru că a pregătit fotografii şi videoclipuri care conţineau cuvinte batjocoritoare la adresa profetului Mahomed şi a soţiilor sale, relatează news.ro.

Acuzatul mai tânăr a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a redistribuit materialul. Tatăl condamnatului la moarte, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat pentru BBC că a depus un recurs la Înalta Curte din Lahore.

Celălalt tânăr a fost condamnat la închisoare pe viaţă în loc de pedeapsa cu moartea, deoarece este minor, a precizat instanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mesajele pe WhatsApp i-au adus pedeapsa cu moartea unui student de 22 de ani din Pakistan. Fapta pentru care a fost condamnat