Antena Meniu Search
x

Zeci de poliţişti, percheziţii în Olt şi Teleorman într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 1,5 milioane de lei

Zeci de poliţişti şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au participat, joi dimineaţă, la 13 percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Olt şi Teleorman.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.09.2019, 15:41

Doi bărbaţi suspectaţi de evaziune cu prejudiciu de 1,5 milioane de lei
Poliţiştii au făcut mai multe verificări în legătură cu dosarul de evaziune - Hepta

Zeci de poliţişti şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au participat, joi dimineaţă, la 13 percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Olt şi Teleorman.

Percheziţiile au fost efectuate în legătură cu un dosar de evaziune fiscală în care doi bărbaţi, de 21 şi 52 de ani, ambii din Drăgăneşti-Olt, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Doi suspecţi sunt acuzaţi de evaziune cu prejudiciu de 1,5 milioane de lei

Polițiștii cercetează două persoane bănuite de evaziune fiscală. 13 percheziții domiciliare sunt efectuate, la această oră, în Olt și Teleorman, în vederea probării activității infracționale a celor doi. 

Percheziţiile au fost efectuate la domiciliile unor persoane fizice, dar și la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Conform anchetatorilor, în perioada 2010-2016, suspecţii, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziții mărfuri, care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceștia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate.

Prin această modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Un număr de şase persoane urmează să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Zeci de poliţişti, percheziţii în Olt şi Teleorman într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 1,5 milioane de lei